Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nurodė nagrinėti mailiaus bylą

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nurodė teisiamajame posėdyje nagrinėti vadinamąją mailiaus bylą.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Teismas patenkino Generalinės prokuratūros skundą dėl  Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo liepos pabaigoje paskelbtos nutarties grąžinti bylą prokuratūrai dėl esą netinkamai surašyto kaltinamojo akto. Tuomet apylinkės teismas argumentavo, kad kai kuriems kaltinamiesiems pareikštas kaltinimas nėra konkretus.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Generalinės prokuratūros tirtoje byloje vienas iš devynių įtariamųjų yra buvęs Lietuvos banko vadovas ir ambasadorius Romualdas Visokavičius.

Organizuotos nusikalstamos grupuotės nariams pateikti kaltinimai dėl neteisėtos juridinių asmenų veiklos, dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo, tarpininko kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo, pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Pasak FNTT, kaltinimai dėl įvykdytų keliasdešimties nusikalstamų veikų pateikti devyniems fiziniams asmenims. Vienas asmuo, padėjęs atskleisti organizuotos grupės narių padarytas nusikalstamas veikas, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Tyrimo duomenimis, organizuotai grupei vadovavo Lietuvoje ir užsienyje veikiančių baldais prekiaujančių įmonių savininkas Egidijus Gesevičius.

Įtariama, kad jo organizuota nusikalstama grupė, prisidengusi veiklos nevykdančiomis septyniomis Lietuvos ir viena užsienio įmone, 2009-2010 metais klastodama dokumentus, steigdama fiktyvias įmones, kyšininkaudama, papirkinėdama ir skatindama piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, pasikėsino apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą - 10 mln. litų iš Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto.

Kaltinamiesiems gresia laisvės at ėmimas iki aštuonerių metų. Šioje byloje liudytoju buvo apklaustas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Ikiteisminis tyrimas dėl siekio apgaule užvaldyti ES lėšas pradėtas praėjusių metų sausio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius