Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nuteisė apie nebūtą nusikaltimą pranešusį ir melagingai įskundusį nekaltus asmenis vyrą

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas, susipažinęs su prokuroro pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, E.S. (g. 1964 m.) pripažino kaltu dėl pranešimo policijai apie žinomai nebūtą nusikaltimą bei nekaltų asmenų melagingo įskundimo policijai melagingų parodymų davimo bei ikiteisminio tyrimo metu.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Melas Nusikaltimas

Ikiteisminio tyrimo metu E.S. sutiko, kad byla būtų baigta teismo baudžiamuoju įsakymu, t.y. kad jam būtų skirta bauda. Teismas nuteistajam paskyrė 1170 litų (9 MGL dydžio) baudą.

E.S. nuteistas už tai, kad jis praėjusių metų gegužės 23 dieną apie 04.30 val. telefonu pranešė policijai apie žinomai nebūtą nusikaltimą kad buvo apiplėštas, po to važinėdamas su policijos pareigūnais ir ieškodamas įtariamųjų, bare Pašilaičių mikrorajone Vilniuje nurodė kaip įtariamuosius nekaltus asmenis – du vyrus. Jie buvo sulaikyti ir nuvežti į Vilniaus 6-ąjį policijos komisariatą, ten jie buvo pralaikyti po 10 valandų, jiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo ir skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. E.S. nuteistas ir už tai, jog policijos komisariate davė melagingus parodymus apie tariamą apiplėšimą.

Ikiteisminio tyrimo metu E.S. apklaustas įtariamuoju paaiškino, kad girtas pametė daiktus, tarp kurių buvo mobilusis telefonas, priklausantis darbovietei, bijojo vadovybės reakcijos, todėl kreipėsi į policiją dėl plėšimo.

Kaltinamasis teismo taip pat prašė išdėstyti baudos mokėjimą pusmečiui, tačiau šį prašymą teismas atmetė. Teismo nuomone, bauda, kurią prašo skirti prokuroras, nėra didelė, nors už šių nusikalstamų veikų padarymą įstatymas numato iki 100 MGL dydžio baudą, be to, už šias veikas numatytos ir laisvės apribojimo, arešto arba laisvės atėmimo iki 2 metų bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius