Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nuteisė per konfliktą kelyje smurtavusį Kauno r. savivaldybės darbuotoją

Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Sergejaus Lemziakovo baudžiamąją bylą ir pripažino jį kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nesunkaus kito asmens sveikatos sutrikdymo ir turto sunaikinimo ar sugadinimo.
Sergejus Lemziakovas
Sergejus Lemziakovas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Bylos duomenimis, incidentas viešoje vietoje, Kauno Raudondvario plente, įvyko 2019 metų gegužės mėnesį. Konfliktas tarp dviejų automobilių vairuotojų – savivaldybės darbuotojo S.Lemziakovo ir nukentėjusiojo A. K. – kilo persirikiuojant kelio greitėjimo juostoje. Iš pradžių abu vairuotojai reiškė nepasitenkinimą gestais ir šauksmais, o vėliau sustojo ir išlipo.

Vairuotojams aiškinantis, kuris iš jų trukdė eismui, Kauno rajono savivaldybės darbuotojas elgėsi įžūliai, nukentėjusiajam grasino, kad šis praras teises, nes buvo nufilmuotas vaizdo registratoriumi. Kai A. K. norėjo pamatyti įrašą ir pasilenkė prie S.Lemziakovo automobilio, jam netikėtai buvo smogta į smakrą ir peiliu durta į šlaunį.

Po dūrio nukentėjusysis A. K. parkrito ant kelio, S.Lemziakovas griebė jį už drabužių, nutempė nuo kelio ir parvertė ant automobilio variklio dangčio. Viena ranka laikydamas jam už kaklo, kita ranka taikėsi smūgiuoti, tačiau nesėkmingai.

S.Lemziakovui kaltinimai pareikšti ir dėl turto sugadinimo, nes verčiant A. K. ant variklio dangčio ir laikant jį prispaustą, buvo apgadintas nukentėjusiojo automobilio variklio dangtis.

Balandžio 7 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai, subendrinę bausmes, paskyrė S.Lemziakovui 1 metų ir 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per keturis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dalyvauti elgesio pataisos programoje, taip pat patenkino nukentėjusiojo ieškinius dėl turtinės bei neturtinės žalos ir priteisė 5 tūkstančius eurų. Nuteistasis taip pat įpareigotas sumokėti 500 eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Baltrūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius