Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas priėme KOMAA narėms palankų sprendimą

Trečiadienį Vyriausiasis administracinis teismas priėmė Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos (KOMAA) narėms palankų sprendimą ir atmetė LR Konkurencijos tarybos pateiktą atskirąjį skundą dėl patenkintų KOMAA narių prašymų taikyti baudų mokėjimo sustabdymą.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

LR Konkurencijos Ttrybos skundu buvo siekiama panaikinti teismo sprendimus patenkinti KOMAA narių prašymus dėl laikino baudų mokėjimo sustabdymo, teigiama išplatintame pranešime.

KOMAA narių interesus ginančio advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ advokato Elijaus Burgio teigimu, Administracinio teismo sprendimas atmesti LR Konkurencijos tarybos atskirąjį skundą parodo, jog teismas susipažino ir įsigilino į LR Konkurencijos tarybos atliktą tyrimą dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimo bei atsižvelgė į itin sudėtingą reklamos ir žiniasklaidos planavimo rinkos finansinę situaciją.

„Konkurencijos tarybos atskirojo skundo atmetimas reiškia, kad, teismo manymu, jame pateikti argumentai, siekiant atšaukti KOMAA narių baudų mokėjimo sustabdymą, buvo nepagrįsti“, – sako E.Burgis.

Jo teigimu, LR Konkurencijos tarybos atskirojo skundo pateikimas apskundžiant tismo sprendimą dėl baudų mokėjimo sustabdymo yra anksčiau precedento neturintis atvejis. Advokato žiniomis, anksčiau LR Konkurencijos taryba tokių sprendimų nėra skundusi.

2009 m. birželio 4 d. LR Konkurencijos taryba, atlikusi tyrimą, konstatavo neva esant padarytą Konkurencijos įstatymo pažeidimą dėl susitarimo taikyti konkursinį mokestį, siekiant riboti konkurenciją reklamos ir žiniasklaidos planavimo rinkoje. Konkurencijos tarybos nutarimu KOMAA narėms buvo skirtos piniginės baudos iš viso už beveik pusketvirto milijono litų.

Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacija Lietuvoje vienija 24 kūrybines bei žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančias įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius