Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – Vilniaus T.Narbuto gatvės perėjoje 19-metę studentę pražudžiusios merginos byla

Teismas pradeda nagrinėti spalio 14-ąją Vilniuje, T.Narbuto gatvės pėsčiųjų perėjoje, 19-metę merginą pražudžiusios vairuotojos bylą. Kaip pranešė TV3 „Žinios“, teismo posėdis buvo atidėtas, nes avariją padariusios merginos advokatas paprašė laiko susipažinti su byla. Mergina atgailauja dėl savo sukeltos nelaimės, tačiau atsakomybės ji greičiausia neišvengs.
Avarija Vilniaus T.Narbuto gatvėje
Avarija Vilniaus T.Narbuto gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nereguliuojama pėsčiųjų perėja T.Narbuto gatvėje yra priskiriama prie pavojingiausių Vilniaus mieste, tačiau tai vargu ar palengvins bausmę jaunajai vairuotojai. 19 metų Ieva Kazlaitė nesustojo praleisti pėsčiosios ir automobiliu „Opel Tigra“ ją partrenkė. Parblokšta studentė nuskriejo keliasdešimt metų, o atvykę medikai padėti jai nebegalėjo.

Pasak prokuroro Rimo Juodžio, vairuotoja kaltinama pažeidusi Kelių eismo taisykles, nesustojo prieš pėsčiųjų perėją, nors pirmoje eismo juostoje automobilis buvo sustojęs praleisti per pėsčiųjų perėją einančią pėsčiąją.

Žuvusiosios motinai draudikai jau atlygino turtinę žalą, žada atlyginti ir neturtinę. Žuvusiosios tėvas ir sesuo taip pat prašo pripažinti juos nukentėjusiaisiais ir pateikė ieškinius po 30 tūkst. eurų.

Žuvusiosios motinos I.Kazlaitė atsiprašė, kaltinimus pripažįsta. Jai gresia iki 8 metų nelaisvės, bet jeigu žuvusios artimieji jai atleis – kalėjimo jaunai merginai gali pavykti išvengti.

Nereguliuojama pėsčiųjų perėja T.Narbuto nėra saugi, svarstoma galbūt ateityje šioje vietoje virš gatvės įrengti pėsčiųjų viaduką. Kol kas apsiribota kryptiniu apšvietimu ir iki 50 km/val. ribojamu greičiu.

Teismo posėdis atidėtas, kadangi kaltinamoji advokatą pasisamdė tik posėdžio išvakarėse, todėl pastarasis paprašė laiko perskaityti bylą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius