Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl kvaišalais impregnuotų lapų platinimo įkalinimo įstaigose

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė užbaigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą dėl dviejų radviliškiečių – Ž.J. ir N.J. neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti įkalinimo įstaigose. Abu kaltinamieji jau žinomi teisėsaugai, Ž.J. teistas keturis kartus, N.J. – du kartus.
Kvaišalais impregnuoti vokai/ Asociatyvi nuotr.
Kvaišalais impregnuoti vokai/ Asociatyvi nuotr. / Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.

Bylos duomenimis, kaltinamieji Ž.J. bei N.J., turėdami tikslą parduoti psichotropines medžiagas, į Pravieniškių pataisos namus–atvirąją koloniją bei Marijampolės pataisos namus siuntė kvaišalus – psichotropinėmis medžiagomis (sintetiniais kanabinoidais) impregnuotus popieriaus lapus.

Iš viso baudžiamojoje byloje tirti 4 nusikalstamos veikos epizodai, trijuose iš jų Ž.J. veikė vienas, o viename epizode – kartu su bendrininku N.J., – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Abu kaltinamieji, nenorėdami būti susekti, vokus su kvaišalais impregnuotais lapais siuntė išgalvotais siuntėjų vardais.

Vokus jie įmesdavo į prie pašto esančią pašto dėžutę.

Iš viso į įkalinimo įstaigas Ž.J. kartu su bendrininku N.J. siuntė 8 lapus, impregnuotus dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu.

Visus šiuos siųstus lapus surado ir paėmė pataisos įstaigos namų darbuotojai.

Ž.J. ir N.J. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį (Ž.J. kaltinamas BK 260 straipsnio 1 ir 2 dalimis, N.J. pagal BK 260 str. 1 d.).

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Rita Raulynaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius