Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota teismo medicinos ekspertės byla dėl piktnaudžiavimo

Vilniaus rajono policijos komisariate pabaigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame pranešimas apie įtarimą padarius dvi nusikalstamas veikas (dėl piktnaudžiavimo), įteiktas skyriaus teismo medicinos ekspertei. Vilniaus apylinkės prokuratūra šioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje surašė kaltinamąjį aktą ir baudžiamąją bylą perdavė teismui.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad šis ikiteisminis tyrimas atliktas atskyrus dalį medžiagos iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, paaiškėjus, kad Vilniaus skyriaus teismo medicinos ekspertė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir veiksmais, susijusiais su tarnybinių pareigų atlikimu, pažeidė valstybės deklaruojamus įstatymų viršenybės, teisėtumo, lojalumo ir kitus valstybės principus, parodė nepagarbą LR įstatymams ir poįstatyminiams aktams, kurdama savivalės, įstatymų nepaisymo sistemą diskreditavo valstybės tarnautojo vardą ir dėl to didelės neturtinės žalos patyrė valstybė.

Teismo medicinos ekspertė paskelbė ikiteisminio tyrimo medžiagos duomenis be užduotį atlikti objektų tyrimą paskyrusios institucijos leidimo.

Jos teisinės atsakomybės klausimą spręs Vilniaus miesto I apylinkės teismas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius