Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tele2“ vien Marijampolės pataisos namuose blokavo 116 SIM kortelių

Bendradarbiaudama su Lietuvos kriminaline policija, „Tele2” vien per devynis šių metų mėnesius nustatė ir blokavo 203 telefoninių sukčių SIM kortelių. Daugiau nei pusė jų – 116 – buvo naudotos Marijampolės pataisos namų teritorijoje.
Kalėjimas Australijoje
„Tele2“ vien Marijampolės pataisos namuose blokavo 116 SIM kortelių / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokią sukčiavimo prevenciją „Tele2“ vykdo nuo 2013 m. lapkričio. Iš viso per tą laiką blokuota 861 SIM kortelė ir 708 mobiliojo ryšio telefonai.

 

Per visą SIM kortelių blokavimo laikotarpį Marijampolės pataisos namuose blokuota daugiausia – 508 – kortelės. Jos sudarė beveik 60 proc. visų atpažintų telefoninių sukčių kortelių. Iki praėjusių metu vasaros didesnis sukčių aktyvumas fiksuotas Alytaus ir Kybartų pataisos namuose, o vėliau situacija pasikeitė ten pradėjus blokuoti mobilųjį ryšį ir vykdyti aktyvesnę prevenciją.

 

„SIM kortelių blokavimas yra efektyvi priemonė užkirsti kelią telefoniniams sukčiams ir apsaugoti gyventojus nuo nuostolių. Geriausių rezultatų galima pasiekti blokavimą derinant su mobiliojo ryšio ir interneto blokavimu įkalinimo įstaigose“, – sakė Remigija Mikolaitienė, „Tele2“ kredito procedūrų kontrolierė.

„Tele2“ SIM korteles blokuoja remiantis Lietuvos kriminalinės policijos sukurtu ir nuolat atnaujinamu algoritmu. Algoritmas paremtas reguliariai atnaujinama analize apie telefoninių sukčių veiklos metodus, skambučių srautus, skambinimo trukmę, skambinimo paros laiką bei veikimo scenarijus. Blokuojamos visos algoritmą atitikusios SIM kortelės. Pagal tarptautinį mobiliojo ryšio įrangos numerį (IMEI) užblokuojami ir kartu su jomis naudojami telefonai.

Telefoniniai sukčiai dažniausiai prisistato kaip policijos, ligoninės ar kitų tarnybų atstovai, tam tikrų konkursų organizatoriai, bankų atstovai, prekių ar paslaugų tiekėjai. Sulaukus įtartinų skambučių ar SMS žinučių, „Tele2“ ir Policija ragina gyventojus nedelsiant kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112 arba policijos numeriu 02.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius