-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 05 /2022 12 06

Telšių rajone nuo kelio nuslydo autobusas su keleiviais: nukentėjo trylika žmonių

Pirmadienio popietę Telšių rajone slidžiame kelyje maršrutinio keleivinio autobuso nesuvaldė 56-erių vairuotojas. „Kautra“ autobusas nuslydo nuo kelio. Antradienį paaiškėjo, kad avarijos metu nukentėjo trylika žmonių.
Avarija Telšių rajone
Asociatyvi nuotr. / „Telšių ŽINIŲ“ skaitytojo Roko Naujalio nuotr.

Telšių apskrities VPK pranešimą apie įvykį gavo pirmadienį, apie 13.44 val. Buvo gauta informacija, kad Žarėnų seniūnijoje, kelyje Žarėnai-Varniai, 2-ame kilometre, nuo slidaus kelio nuvažiavo autobusas su keleiviais.

Kaip pirmadienį teigė policijos atstovas Artūras Šliavas, avarijos metu autobusu važiavo apie 20 žmonių, nukentėjo 8. Trys iš nukentėjusiųjų – vaikai.

Visus sužalotus asmenis medikai išvežė į ligoninę apžiūrai.

Pirminiais duomenimis, sunkių sužalojimų nė vienas keleivis nepatyrė.

„Kelininkams pranešta, nuvykę policininkai sakė, kad tiek slidu, jog sunku dirbti, atsistojęs slidinėji“, – aiškino Telšių policijos atstovas.

Avarija įvyko, kai autobuso vairuotojas slidžiame kelyje, leisdamasis nuokalne, nesuvaldė transporto priemonės, nuslydo nuo kelio, vertėsi, o apsivertęs vėl atsistojo ant ratų.

Tikslesnes avarijos aplinkybes aiškinasi pareigūnai.

„Kautros“ eismo tarnybos vadovas Alvydas Periokas „Telšių ŽINIOMS“ teigė, kad nelaimė įvyko, kai dėl slidžios kelio dangos autobuso vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio.

A.Perioko teigimu, autobuso važiavo apie trisdešimt keleivių. Pirminiais duomenimis, jie didelių sužalojimų nepatyrė – atsipirkta išgąsčiu, nubrozdinimais, kraujosruvomis ant kūno.

„Susisiekėme su Telšių autobusų parku. Pro šalį važiuojantys kolegos pasirūpins, kad keleiviai būtų pristatyti į reikiamą vietą, nes išsiuntus autobusą iš Kauno tektų ilgai laukti. Ištempti autobusą iš Kauno išsiųstas vilkikas“, – „Telšių ŽINIOMS“ sakė A.Periokas.

Antradienį informaciją apie nukentėjusiuosius patikslino policijos departamentas. Per eismo įvykį nukentėjo autobusu važiavę: vyras (gim. 1996 m.), mergina (gimusi 2004 m.), mergina (gimusi 2004 m.), moteris (gimusi 1958 m.), vyras (gim. 1962 m.), jaunuolis (gim. 2004 m.), mergina (gimusi 2004 m.), moteris (gimusi 1978 m.), nepilnametis (gim. 2005 m.), nepilnametis (gim. 2005 m.) ir moteris (gimusi 2000 m.).

Jie patyrė įvairius sužalojimus. Suteikus medicinos pagalbą ligoninėje, šie nukentėjusieji išleisti gydytis ambulatoriškai.

Dar du keleiviai – mergina (gimusi 2004 m.) ir vyras (gim. 1999 m.) – gydymui paguldyti į ligoninę.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius