-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių rajone – šeimos tragedija: tokios nelaimės niekas negalėjo numatyti

Antradienio rytą Telšių rajoną sukrėtė baisi nelaimė. Per gaisrą Plepų kaime žuvo du vienos šeimos vaikai – ketverių mergaitė ir šešerių berniukas. Sukrėsti Plepų ir greta esančių Viešvėnų gyventojai neslepia, kad žinia apie tragediją juos sukrėtė. Šeimą pažįstantys žmonės tvirtina, jog jokių galimos nelaimės signalų nebuvo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pranešimas apie gaisrą Plepų kaime buvo gautas kiek po septintos valandos ryto. Kol į įvykio vietą skubėjo ugniagesiai, vaikų močiutė iš užsiliepsnojusio namo išnešė dūmais smarkiai apsinuodijusius savo anūkus.

Į gaisro vietą skubiai atvyko ir vaikų mama, kuri pati savo atžalas išvežė į Telšių pusę ir pakeliui perdavė medikams. Deja, bet jų pastangos buvo bevaisės. Atgaivinti vaikų nebepavyko.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Paaiškėjo, kad nelaimė nutiko Viešvėnų seniūnijoje, Plepų kaime esančioje įmonėje „Švedijos pienas“.

Čia gyveno ir darbavosi vaikų močiutė. Ji nelaimės rytą jau buvo išsiruošusi į tvartą pas gyvulius ir pastebėjusi dūmus puolė atgal į gyvenamąjį namą.

„Mama dirbo Telšiuose esančioje lentpjūvėje. Kiek suprantu, ji ir buvo išvažiavusi į darbą. Dėl tėvo nežinau, bet tie vaikai tuo metu buvo pas močiutę. Močiutė ten dirba, toje įmonėje „Švedijos pienas“ pas ūkininką. Nežinau, ar iš vakaro vaikus mama atvežė ten, ar iš ryto, bet nelaimė nutiko ryte“, – sakė Viešvėnų seniūnaitė Jolantos Kačinskienės.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Viešvėnai
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Viešvėnai

Greta „Švedijos pieno“ įmonės gyvenantys Plepų kaimo gyventojai teigė, kad jokių nelaimės signalų nebuvo. Tiek vaikų mama, tiek močiutė buvo pareigingos ir tvarkingos moterys, o vaikai – prižiūrėti.

„Baisi šeimos tragedija. Baisiau ir būti negali, kai mamai tenka laidoti savo vaikus. Tokios nelaimės nenumatysi. Apie šeimą nieko blogo pasakyti negaliu. Nei mama, nei močiutė negirtavo. Čia niekas kitas kaip tik didžiulė tragedija“, – sakė Viešvėnuose sutiktas Plepų kaimo gyventojas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Nelaimės atgarsiai dar tą patį rytą pasiekė ir Telšių rajono savivaldybės merą Kęstutį Gusarovą. Rajono vadovo teigimu, vaikų netekę tėvai į socialinių darbuotojų akiratį patekę nebuvo.

„Apie nelaimę ryte man pranešė ugniagesiai. Buvau sukrėstas. Kalbėjau su skyriaus specialistais, tai informacija yra tokia, kad tai normali šeima, abu tėvai susituokę, tvarkingai augino vaikus, dirbo, į jokią rizikos įskaitą jie neįtraukti. Labai didelė nelaimė“, – sakė meras Kęstutis Gusarovas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. specialistas Robertas Kaveckas BNS teigė, kad pirminiai duomenys rodo, jog gaisras kilo vonioje. Anot jo, veikiausiai užsidegė elektros laidai. Vonioje buvo įjungtas šildymo katilas. Specialisto teigimu, vonia buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, o nuodingi dūmai pasklido į kambarį, kuriame ir miegojo vaikai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

PAGD duomenimis, 2019 m. vaikų žūčių gaisruose pavyko išvengti. Per pastaruosius dešimt metų šalyje gaisruose žuvo 19 nepilnamečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius