Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tik išėjęs iš kalėjimo, sukčius vėl ėmėsi savų darbelių: spruko su pinigais, tačiau iškart pakliuvo į pareigūnų rankas

Kaunietę šventinis stebuklas aplankė kiek anksčiau – moteriai nė nespėjus suprasti, kad iš jos namų pavogta nemaža suma grynųjų, į duris pasibeldę pareigūnai pranešė, jog jau sugavo sukčių.
Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių
Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių / Kauno apskrities policijos nuotr.

Neįprasta istorija prasidėjo gruodžio 14 dieną, kai apie 13 valandą Kauno Raudondvario plente moteris, gimusi 1946 metais, sulaukė nepažįstamo asmens skambučio.

Pareigūnu prisistatęs vyras pareikalavo nurodyti namuose laikomų pinigų sumas ir juvelyrinius dirbinius. Įtikinęs moterį, kad jos turimi pinigai bei papuošalai gali būti netikri, informavo, kad į namus atvyks pareigūnas, kuris nufotografuos ir patikrins, ar moters pinigai bei juvelyriniai dirbiniai yra nepadirbti.

Kaip ir žadėta, netrukus į senolės namus atvyko pareigūnu prisistatęs vyras, kuris, moteriai nematant, pavogė ant stalo padėtus bei „patikrinimui“ jau paruoštus pinigus (apie 1000 eurų) ir pabėgo.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių

Grynaisiais pinigais sukčius džiaugėsi labai trumpai – vos išbėgus iš moters namų, vyro jau laukė policijos pareigūnai, kurie ir sulaikė asmenį, o apie įvykį policijai dar nespėjusi pranešti senolė, netrukus pareigūnų buvo informuota, kad iš jos pavogti pinigai bus sugrąžinti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai, bendradarbiaujant su Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnais išsiaiškino, kad iš moters išvilioti pinigus sumanė du įkalinimo įstaigoje kalintys asmenys, kurie į pagalbą pasitelkė vos prieš kelias savaites į laisvę iš įkalinimo įstaigos išėjusį, anksčiau ne kartą už sukčiavimus ir vagystes teistą vyrą, gimusį 1975 metais.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policija sulaikė telefoninį sukčių

Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 1 dalį už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai.

Pareigūnai įspėja gyventojus būti atidiems ir nepakliūti į panašius sukčiavimo atvejus. Nors nusikaltėliai sugalvoja įvairių sukčiavimo schemų, viena iš dažnesnių tendencijų, kad sukčiai neretai prisistato kaip asmenys, atstovaujantys autoritetingoms institucijoms ar organizacijoms (bankams, policijai, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai ir kita) ir tiriantys menamą nusikaltimą.

Šių metų spalio 20 dieną Kauno rajone, Garliavoje, taip pat buvo sulaikytas vyras, kuris įtikino senolę, kad į jos namus atvykęs policijos pareigūnas paims visus turimus grynuosius pinigus, juvelyrinius dirbinius ir patikrins, ar jie tikri.

Pareigūnai pabrėžia, kad teisėsaugos pareigūnai, bankų ir kitų įstaigų darbuotojai netarpininkauja tarp nukentėjusiojo ir pažeidėjo sprendžiant piniginius klausimus, taip pat neturi teisės ir niekuomet telefonu neprašo pateikti (padiktuoti) asmens duomenų, banko kortelių, generatorių, elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų, slaptažodžių ir t. t.

Būkite budrūs, sulaukę netikėto sukčių skambučio, nutraukite pokalbį. Pakartotinai paskambinus sukčiams, nekelkite ragelio, o kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsiant praneškite policijai 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius