Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 13 /15:23

Tragedija Klaipėdoje: laivų gamykloje lūžęs kranas pražudė du žmones

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje, Vakarų laivų gamyklos teritorijoje remontuojant laivą įvyko tragedija, jos metu žuvo du žmonės.
Estijos prezidentas viešėjo Klaipėdoje
Asociatyvi iliustracija / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, 7 val. 48 min. buvo pranešta apie lūžusį ir į marias nugarmėjusį kraną su žmonėmis.

Tačiau atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad žmonės, iš maždaug 30 metrų aukščio krito ne į marias, o ant metalinio pontono. Toks aukštis prilygsta 12 aukštų pastatui.

Viduje rasti dviejų žmonių kūnai, tai 55 ir 57 metų amžiaus vyrai. Diagnozavę su gyvybe nesuderinamas traumas, medikai konstatavo vyrų mirtį ir padėti nebegalėjo.

Paaiškėjo, kad darbininkams ardant kraną, jo viršus lūžo ir krito iš 30 m aukščio.

Kaip 15min sakė bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika, įmonę rytą sukrėtė netikėtas ir labai nemalonus įvykis.

„Tai nelaimingas atsitikimas demontuojant pirmame pirse stovintį kraną. Sunku pasakyti kaip, bet nukrito krano mašinų skyrius, su jame esančiais darbuotojais. Jų užduotis buvo demontuoti kraną. 10 val. buvo planuota demontuoti mašinų skyrių, kol kas per mažai laiko, kad galėtume atsakyti, kodėl taip įvyko. Atsakys tyrimas, kurį jau ir pradėjome“, – sakė A.Šileika.

Jo teigimu, tai pirma tokia nelaimė, kai nukrenta krano dalis ir žūsta du žmonės. Prieš trejus metus žuvo bendrovės darbuotojas, kuris buvo įtrauktas tarp dviejų metalinių dantračių.

Žuvę darbuotojai, anot vadovo, buvo patyrę profesionalai, seniai dirbę įmonėje. Vyrai dirbo dukterinėje įmonėje „Vakarų techninė tarnyba“.

Anot A.Šileikos, kranas buvo demontuojamas, nes krantinę artimiausiu metu planuojama griauti, bus pradėti rekonstrukcijos darbai. Kranas iš krantinės turėjo būti pašalintas.

Šiemet Klaipėdos uoste įvyko šeši incidentai, sukėlę sunkias traumas arba pasibaigę mirtimi.

Darbo inspekcija tiria, ar nebuvo pažeista darbų sauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius