Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07 /09:26

Tragedija Klaipėdoje: paslydusi po autobuso ratais palindo ir žuvo senolė

Klaipėdoje antradienio pavakarę įvyko skaudi nelaimė. Skubėdama į autobusą paslydo ir tiesiai po galiniais ratais atsidūrė senolė.
Klaipėdos autobusas
Asociatyvinė nuotr. Autobusas Klaipėdoje / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, antradienį, apie 15.51 val., gautas pranešimas apie eismo įvykį, H.Manto gatvėje, Atgimimo aikštės stotelėje, kurio metu nukentėjo žmogus.

Nuvykus nurodytu adresu nustatyta, kad miesto autobusas išvažiuodamas iš sustojimo stotelės, galiniais autobuso ratais pervažiavo 71-erių pėsčiąją, kuri bandė įlipti į autobusą. Įvykio metu pėsčioji nuo patirtų sužalojimų žuvo vietoje.

Vietoje nustatyta, kad vairuotojas buvo blaivus. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje paimtas kraujo mėginys.

Paslydo tiesiai po ratu

Kaip 15min sakė Klaipėdos autobusų parko vadovas Vaidas Ramanauskas, tai pirmas toks skaudus įvykis per 65 parko darbo metus.

„Vairuotojas buvo blaivus ir savo darbą atliko, kaip priklausė. Jis išleido žmones, paėmė žmones, uždarė duris ir važiavo toliau. Visi keleiviai buvo išlipę arba sulipę.

Buvau nuvykęs į įvykio vietą. Pora žmonių man davė kontaktinius duomenis. Jie pasakojo, jog autobusas jau pajudėjo ir iš kažkur autobuso link atbėgo močiutė. Kaip žinote, įlipimas yra pro priekines duris, o ji bėgo galo link, buvo sniego ir slydo taip, kad palindo po autobuso ratu ir jis pervažiavo. Viena moteris pasakojo, jog dar šūktelėjo: „Močiute, kur taip skubi“ ir viskas įvyko akimirksniu.

Autobuso vairuotojas jau žiūrėjo į kelią, buvo pajudėjęs. Tai nelaimingas atsitikimas. Jei nebūtų plikledis, taip gal nebūtų įvykę. Visiems šokas, vairuotojas šoko situacijoje... Kai atvykau močiutė jau buvo greitojoje, bet dar gyva, tačiau pakeliui vežant mirė.

Toks įvykis pirmas per 65 darbo metus. Pirmas kartas, kad pervažiuotų ir žūtų žmogus palindęs po galiniu ratu“, – kalbėjo V.Ramanauskas, išreikšdamas užuojautą žuvusiosios artimiesiems.

Atsargus vairuotojas

Pasak parko vadovo, vairuotojas dirba jau seniai, jam dėl darbo turėta priekaištų nebent dėl lėtumo, tačiau vairuotojas tikindavo, jog visų pirma jam svarbiausias atsargumas.

„Jei kitų vairuotojų paklaustumėt, jums atsakytų, jog tai lėtas vairuotojas. Jis važiuoja pagal grafiką vėluodamas. Jo neparagins nei vadovas, nei grafikas. Važiuoja saugiai, mato toli. Jis visada sakė: „Aš važiuosiu ramiai.“ Turi savo nusistatymą, ramiai dirba, neturi jokių nuobaudų, jam apie 50 metų. Mes net gauname pastabų, kad per lėtai važiuoja, tačiau jis visada pabrėžė, kad jam saugumas svarbiausia. Yra kurie paskuba, juos raminame, o šis ne.

Žmogui šokas. Leidome jam atsipūsti po tokių įvykių, nes šiuo metu negalėtų gerai atlikti savo darbo. Jei psichologiškai galės dirbti, įmonė tikrai jo neatleis“, – sakė vadovas.

Anot Klaipėdos keleivinio transporto direktoriaus Gintaro Neniškio, tai ypač retas įvykis Klaipėdoje. Iki šiol tokio skaudaus nutikimo viešajame transporte nėra buvę.

„Tikrai labai retas ir liūdnas atvejis“, – sakė G.Neniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius