-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija Vilniuje: apie sutuoktinio mirtį pranešusi moteris laukdama medikų paniro į komą

Sekmadienio rytą Vilniuje, Žvėryno rajone, į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi moteris pranešė apie vyro mirtį. Į namus atvykusiems medikams ir policijai duris atidarė šeimos mažametis sūnus, nes skambinusi moteris jau buvo panirusi į komą. Įtariama, kad tragedija įvyko sutuoktiniams apsinuodijus neaiškiais narkotikais.
Klaipėdoje baigtas galimo kokaino platinimo lošimo namuose tyrimas
Asociatyvi iliustracija / Klaipėdos VPK nuotr.

Kaip 15min sužinojo Vilniaus apskrities policijoje, sekmadienio rytą apie 10 val. 33 min. moteris telefonu pranešė apie sutuoktinio mirtį.

Pranešėja negalėjo tiksliai pasakyti, kada užgeso jos 1987 m. gimusio vyro gyvybė, nurodė tai galėjus įvykti bet kada nuo vėlaus šeštadienio vakaro, maždaug 23 val. 30 min.

Moteris žadėjo pasitikti atvykstančius medikus ir policiją, tačiau to taip ir nepadarė, atvykus pagalbai moteris pati buvo panirusi į komą, 15min žiniomis, duris atidarė sutuoktinių mažametis sūnus.

Oficialiomis žiniomis, kol kas nelaimės priežastis neaiški, įvykio aplinkybės vis dar yra tiriamos.

Į redakciją paskambinusi ir apie tragediją papasakojusi moteris minėjo, kad vyro kūnas po mirties buvo keistai pajuodęs, o moteris nedelsiant paguldyta į ligoninę, iki sekmadienio vakaro ji prabuvo ištikta komos.

15min pavyko išsiaiškinti, kad medikai apsinuodijusią moterį išgelbėjo, jos būklė pirmadienį stabilizavosi.

Tačiau ligoninėje konstatuota, kad pora apsinuodijo neaiškiu cheminiu junginiu iš vienuolikos komponentų, o kelių komponentų Lietuvoje niekada nėra buvę užfiksuota.

Tikėtina, kad sutuoktiniai apsinuodijo pavartoję narkotikų, kiek žinoma, tai šiuo metu pagrindinė policijoje tiriama versija.

Kadangi kai kurie cheminiai komponentai niekada nebuvo užfiksuoti Lietuvoje, galima spėti, kad pora svaiginosi ne tradiciniais narkotikais, o naujosiomis psichoaktyviomis medžiagomis.

Pernai viename muzikos festivalyje surengtoje diskusijoje kalbėjęs toksikologas Robertas Badaras tokias medžiagas išskyrė kaip bene didžiausią šių dienų pavojų.

Jie teigė, kad specialistai kiekvieną savaitę užfiksuoja bent po 1–2 naujas psichoaktyvias medžiagas, o tokie tempai kelia rimtų problemų diagnostikams.

Mokslas tiesiog nebespėja iššifruoti naujųjų narkotikų, todėl vis sunkiau padėti jų vartotojams.

„Prieš keliolika metų viskas buvo paprasta. Atveža žmogų į ligoninę ir tu matai, ką jis vartojo, žinai, ką reikia daryti. Dabar stovi aplink mirštantį žmogų krūva gydytojų, bendras patirties stažas 100 metų, ir nežino, ką daryti“, – kalbėjo R.Badaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius