Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tragedijos sukrėsti Kražių gyventojai: „Rimantas nužudyti galėjo bet kurį iš mūsų“

Žudynių sukrėstuose Kražiuose išaušo nauja diena. Trečiadienį vietos gyventojai jau spėjo praminti kruvinuoju. Net vieni vyriausių miestelėnų nepamena, kad Kražius praeityje būtų sukrėtusi tokia tragedija. Žmonės su baime kalba apie praėjusios dienos įvykius ir tvirtina vis dar negalintys patikėti, kad jų kaimynystėje įvyko protu sunkiai suvokiami nusikaltimai.

Ketvirtadienio rytas Kražiuose. Pamažu brėkšta. Gatvėse pasirodo pirmieji miestelio gyventojai. Pensininkas Edvardas žingsniuoja prie skelbimų lentos ir nedrąsiai žvalgosi į šonus. Užkalbintas vyras neslepia, kad miestelyje pastarąją parą vyrauja viena tema – jauni ir seni, visi diskutuoja apie keturių moterų nužudymą.

Jis specialiai rinkosi tas senoles, kurios gyveno vienos.

Kražių gyventojas Edvardas pasakoja, kad nusikaltimą padaręs 57 metų Rimantas B. pažinojo Kražių gyventojus ir numanė, kur gali lengvai įvykdyti plėšimą.

„Jis specialiai rinkosi tas senoles, kurios gyveno vienos. Jis nėjo ten, kur yra vyrų. Rimantas jau ilgai čia gyveno, todėl žinojo, pas ką galima nueiti. Manau, kad jis pritrūko pinigų alkoholiui ir žinojo, kur gyveno tos moterys. Pažįstu tas moteris, čia visi vieni kitus pažįsta. Alkoholis jam apsuko galvą. Reikėjo pinigų ir ėmė žudyti“, – pasakojo kražiškis Edvardas.

VIDEO: Kražių gyventojas Edvardas apie nužudymą

Viena moteris buvo nužudyta Vytauto gatvėje. Kitos trys aukos rastos M.K.Sarbievijaus gatvėje.

Pastarosios gatvės gyventojai – itin įbauginti. Vieni tvirtina, kad bet kas galėjo tapti žudiko aukomis. Kiti dėkoja likimui už palankiai susiklosčiusias aplinkybes.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Teresė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Teresė

„Viena iš moterų – mano giminaitė. Po įvykio aš visą naktį neužmigau. Niekaip nepavyko sumerkti akių. Vakare dukra paskambino, liepė nakvoti pas ją. Nors sakiau, kad galiu būti ir namuose, bet mane pasiėmė pas save.

Nemoku pasakyti, kaip šitas įvykis mus visus sukrėtė. Baisu, kai vyksta tokie dalykai. Pamenu, anksčiau čia nuolat degdavo pastatai. Su baime užmigdavome, bet paskui padegėjas dingo. Buvo ramu. Iki vakar“, – pasakojo ryte M.K.Sarbievijaus gatvėje sutikta Teresė.

VIDEO: Kražių gyventoja Teresė apie nužudymą

Viename iš namų buvo nužudytos dvi moterys – senolė ir socialinė darbuotoja. Šiame dviejų galų name gyvenantis Algirdas dėkoja likimui, kad žudiko auka netapo ir jo teta.

Vyras nužudymo dienos ryte buvo suplanavęs kelionę į automobilių servisą ir kartu pasiėmė savo tetą, kuri nusprendė apsilankyti pas gydytoją.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Algirdas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Algirdas

„Grįžome namo vėlai. Apie 18 val. Buvo ramu, tylu. Atkreipiau dėmesį, kad socialinės darbuotojos dviratis stovi. Ji darbą baigdavo apie 17 val. Tai pasirodė įtartina. Vėliau atėjo kaimynė, pasakė, kad socialinė darbuotoja neatsiliepia į skambučius, niekas nereaguoja ir į beldimą, stuksenimą į langus.

Jei būčiau neišsivežęs į miestą savo tetulės, ją irgi būtų nužudę.

Tuomet prie namo dar kartą surinkome socialinės darbuotojos telefono numerį ir viduje pasigirdo skambučio garsas. Supratome, kad kažkas negerai. Suradome senolės brolį, kuris turėjo atsarginius raktus. Atrakino ir rado ištemptas ant grindų ir suguldytas viena šalia kitos abi moteris. Aš nėjau, nežiūrėjau.

Dabar galvoju, kad jei būčiau neišsivežęs į miestą savo tetulės, ją irgi būtų nužudę. Ji būtų išgirdusi kaimynės pagalbos šauksmą, ėjusi padėti ir pati būtų nužudyta“, – sakė kražiškis Algirdas.

VIDEO: Kražių gyventojas Algirdas apie nužudymą

Kražiškiai vieningai tvirtina, kad jiems dar reikės laiko atsigauti po šio žiauraus nužudymo.

Gyventojai pripažįsta, kad budelio aukomis galėjo tapti kiekvienas iš jų.

Nusikaltimu įtariamas Rimantas kartais užsukdavo pas kražiškius į namus, pasiūlydavo įsigyti grybų, uogų, sūrio, tad piktų kėslų negalėjo įtarti ir duris žudikui būtų pravėręs dažnas gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius