Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų centre girto šauktinio užmuštam vyrui padėti nesustojo nei policija, nei medikai

2017-ųjų metų pabaigoje šiurpus nusikaltimas įvykdytas Trakuose. Po vidurnakčio be jokios priežasties gatvėje užpultas ir mirtinai sumuštas vyras. Pradėjus nagrinėti šią nužudymo bylą Vilniaus apygardos teisme vienas liudytojas prasitarė ir apie kitą jį šokiravusią detalę – pro kruviną gulintį vyrą nesustojęs pravažiavo policijos ir medikų ekipažas, o pagalbos teko laukti maždaug 15 minučių.
Giedrius Masalskis
Giedrius Masalskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

1971 m. gimęs vyras buvo užmuštas gruodžio 16-osios naktį pačiame Trakų centre, Vytauto gatvėje. Kaltinimai nužudymu dėl chuliganiškų paskatų pateikti 22-ejų metų Giedriui Masalskiui. Nusikaltimo metu jis tarnavo Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų batalione, bet savaitgaliui buvo išleistas namo.

Šiuo metu kaltinamasis laisvėje, jis nešioja apykoję ir gyvena namų arešto sąlygomis, tačiau gali dirbti ir mokytis, tą jis ir daro.

Teismo procesas prasidėjo nuo kaltinamojo gynėjo Arūno Marcinkevičiaus prašymų. G.Masalskis niekada neneigė užpuolęs vyrą. Bet jo advokatas prašė dar vienos ekspertizės.

Anot advokato, dalis klausimų liko neatsakyta. Pasirinkta gynybinė linija, kad ne tik kaltinamojo smūgiai, bet ir nužudytojo sveikatos problemos lėmė jo mirtį. Tačiau byloje liudijusiems žmonėms tokia versija – neįtikėtina.

Ieškojo, kam „duoti į galvą“

Kaip teisme pasakojo liudijęs jaunas vaikinas, jis su drauge naktį nuvyko prie Trakų Kalėdų eglės. Prie poros priėjo girtas 22-metų Giedrius Masalskis ir pareikalavo jį nuvežti į vakarėlį. Vėliau jam bus nustatytas 1,88 promilės girtumas. Sulaukęs neigiamo atsakymo vaikinas supyko.

„Jis paklausė mano draugės, ar nori, kad duotų į snukį. Aš pasakiau, kad niekas jokių problemų neieško. Tada jis manęs klausia, ar nori, duosiu tau į snukį. Tada jis parodė į pro šalį einantį žmogų ir paklausė, nori, duosiu jam į snukį“, – situaciją prisiminė liudytojas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Čia pokalbis ir nutrūko, nes G.Masalskis po šių žodžių nubėgo prie praeivio ir jį puolė. Netikėtai užpultas vyras dar bandė bėgti, bet buvo pavytas, pargriautas ir jau gulėdamas sulaukė mažiausiai 11-os smūgių ir spyrių į įvairias kūno vietas, taip pat ir į galvą.

Pora iškvietė policiją ir spruko iš įvykio vietos, bijodami, kad po egzekucijos G.Masalskis grįš pas juos.

Užpuolikas slėpėsi kampe

Pasakojimą teisme tęsė kitas liudytojas, tą naktį važiavęs pro Trakus ir pirmasis sustojęs prie primušto vyro.

„Žiūriu, kažkas stovi ant kelio. Pradėjau rėkti. Ir tas ten stovėjęs žmogus čiumpa striukę nuo žemės ir pradeda bėgti. Galvoju, gerai, važiuoju toliau, žiūriu, ten ne daiktai, o kruvinas žmogus guli. Iškviečiau policiją, tik ją iškviečiau, mėginau su gulinčiu kalbėti. Vaizdas siaubingas, jis visas kruvinas, sudaužytas, bėgo kraujas iš burnos“, – tos nakties įvykius prisiminė vaikinas.

Iškart po to sustojo dar keli automobiliai, iš jų išlipę vaikinai nedelsiant bėgo ieškoti užpuoliko ir netrukus jį rado tupintį kampe už netoliese buvusio pastato.

„Kai pasekę pėdsakais jį aptikome, jis sakė, mane sumušė, padėkit man, – prisiminė kitas liudytojas ir paminėjo dar vieną detalę. – Dar gerokai prieš tai, kai važiavome iš Vilniaus link Trakų, matėme jį einantį ir jis švaistėsi po kelią. Jis ėjo viduriu kelio, jam buvo papypsėta, jis pradėjo kažką rodyti, bet praleidome pro akis.“

Šokiravo tarnybų darbas

Pirmasis į pagalbą suskubęs vyras teisme akcentavo buvęs šokiruotas tarnybų darbu. Nors oficialioje policijos suvestinėje rašoma, kad pagalba, gavus pranešimą, atvyko per 4 minutes, o teisme kalbėjusi medikė tikino užtrukusi keletą minučių, liudytojas viską prisiminė kitaip.

Be abejo, nelaimės atveju minutės visada slenka kaip valandos, tačiau liudytojas tvirtino fiksavęs laiką ir iki pirmojo pareigūnų ekipažo pasirodymo praėjo maždaug 15 minučių.

„Per tas 15 minučių pro šalį pravažiavo viena greitoji, stabtelėjo, bet nesuteikė jokios pagalbos, tik pasakė, atvažiuoja kitas ekipažas, – pasakojo vaikinas. – Pro šalį pravažiavo dar vienas policijos ekipažas, bet jis net nesustojo, visiškai ignoravo. Kažkas net gniūžtę metė į policijos mašiną, taip bandė ją sustabdyti.“

Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr./Policija, greitoji pagalba
Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr./Policija, greitoji pagalba

Jį nustebino ir pirmųjų į įvykio vietą atvykusių pareigūnų elgesys, jie nepuolė padėti nukentėjusiajam, o priėjo prie liudytojų ir užsirūkė.

„O kai greitoji atvažiavo, pasižiūrėjo pulsą ir liepė vienam šalia stovėjusiam vaikinukui daryti širdies masažą. Man buvo šokas. Tokio nenoro padėti iš tarnybų nemačiau niekada anksčiau, – kalbėjo vaikinas, bet tuoj pat pridūrė. – Jis springo kraujais, netikiu, kad jam buvo galima padėti.“

Liudytojas buvo teisus, nors nukentėjusįjį dar bandyta gaivinti, netrukus jo gyvybė užgeso įvykio vietoje.

Kitame teismo posėdyje tos nakties įvykius turėtų papasakoti pats G.Masalskis. Jei vyras būtų pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius