Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų policijos laimikis – taurųjį elnią sumedžioję brakonieriai: gresia didžiulės baudos

Penktadienio naktį patruliuojantiems Trakų rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo brakonieriai, automobiliu su priekaba vežę ką tik nušauto tauriojo elnio patiną. Pažeidėjams gresia ne tik bauda nuo 800 iki 1800 eurų už padarytą pažeidimą bei padarytos žalos gamtai atlyginimas, bet ir privalomas transporto priemonės ir nusižengimo padarymo įrankių konfiskavimas.

Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai, patruliuodami rajono teritorijoje, rugpjūčio 14 apie 1 val. magistraliniame kelyje Vilnius-Varėna-Gardinas patikrino „Audi“ markės automobilį su prikabinta tentine priekaba.

Priekaboje pareigūnai aptiko ką tik sumedžiotą tauriojo elnio patiną. Du iš keturių, prie automobilio buvusių vyrų, pateikė galiojančius medžiotojo bilietus, o į Trakų policijos pareigūno klausimą „Ar žino, kad iki rugpjūčio 15 d. elnių patinų medžioklė draudžiama?“, atsakė „Taip“, paaiškindami, kad gyvūnas buvo sumedžiotas Pirčiupio miške.

Pareigūnams brakonieriai pateikė ir graižtvinį šautuvą „SAUER S 303“ su stovu jam laikyti bei termovizorių. Buvo patikrintas ir vyrų blaivumas ‒ jie buvo blaivūs.

VIDEO: Trakų policijos laimikis – taurųjį elnią sumedžioję brakonieriai

Į vietą iškviesti Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos darbuotojai, kurie ir pradėjo administracinio nusižengimo teiseną dėl medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 7 d.). Pažeidėjams gresia ne tik bauda nuo 800 iki 1800 eurų už padarytą pažeidimą bei padarytos žalos gamtai atlyginimas, bet ir privalomas transporto priemonės ir nusižengimo padarymo įrankių konfiskavimas.

Trakų policijos pareigūnai brakonierius buvo sulaikę ir birželio 10-osios naktį, kuomet Lentvario seniūnijos teritorijoje sustabdyto „Volkswagen“ markės automobilio bagažinėje gulėjo nušautas stirnos patinas, graižtvinis šautuvas „Blaser“ su optiniu taikikliu ir kompensatoriumi ant vamzdžio, bei uždėtu prožektoriumi. Automobilyje buvo rastas ir termovizorius. Tuomet sulaikyti du pusamžiai vyrai taip pat priklausė vienam iš Trakų rajone veikiančių medžiotojų būreliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius