Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį eismo įvykiuose nukentėjo per dešimt žmonių: laimė, niekas nežuvo

Sausio 8 dieną, trečiadienį, policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, užregistravo 61 eismo įvykį, dešimtyje iš jų nukentėjo žmonės. Beveik visi įvykiai (9) įvyko esant šlapiai kelio dangai (lyjant). Sužeista 13 eismo dalyvių, tarp jų – 10 mėnesių berniukas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Viename įvykyje, pirminiais duomenimis, dalyvavo neblaivus lengvojo automobilio vairuotojas. Daugiausia nukentėjo pėsčiųjų – 5 (4 – pėsčiųjų perėjose Vilniuje, Kaune, Palangoje, Visagine). Po 2 žmones sužeista 3-uose įvykiuose, kai susidūrė transporto priemonės (Šiauliuose, Marijampolėje, Kauno r.).

Po devintos ryto Šiauliuose, Vytauto ir Dvaro gatvių sankryžoje (danga šlapia), 18 metų merginos, kurią mokė vairuoti 60 metų vyras, vairuojamas automobilis „VW Golf“, sukdamas į dešinę, susidūrė su automobiliais „Dacia“ ir „Opel Astra“. Nukentėjo „Dacia“ vairavęs 26 metų vyras ir 31 metų keleivis (paguldytas į ligoninę).

Po vidurdienio Marijampolėje, Kauno gatvėje, susidūrė 3 lengvieji automobiliai „BMW 5ER Reihe“, vairuojamas 57 metų vyro, „Opel Vectra“, vairuojamas 34-erių moters, ir dar vienas to paties modelio „Opelis“, kurį vairavo 57 metų moteris. Per eismo įvykį nukentėjo BMW vairuotojas ir pirmojo „Opelio“ 57 metų keleivė.

Prieš pusę šešių vakaro Raseinių rajone, Verėduvos kaime, Plento ir Purienų gatvių sankryžoje (kelyje Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis), lyjant, per važiuojamąją kelio dalį ėjusį neblaivų žmogų partrenkė automobilis „Volvo S70“, vairuojamas 27-erių vyro. Į ligoninę paguldytas 37 metų pėsčiasis (2,84 promilės girtumas). Kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje pėsčiasis neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Tuo pat metu eismo įvykis įvyko ir Kauno rajone, Ringaudų kaime, kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai. Lyjant, tiesioje įkalnėje, 51 metų moters vairuojamas automobilis „VW Golf“ kliudė, pirminiais duomenimis, iš kelkraščio į važiuojamąją kelio dalį netikėtai dviračiu pasukusį neblaivų 48 metų vyrą (1,78 promilės girtumas.), o į „Golfą“ atsitrenkė iš paskos važiavęs 27 metų vyro vairuojamas automobilis „BMW 330“. Nuo smūgio „Golfas“ nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo BMW keleiviai, 26-erių moteris ir 10 mėnesių berniukas.

Apie pusę devynių vakaro Radviliškio rajone, Aukštelkų kaime, lyjant, tiesiame žvyrkelyje vairuojamo automobilio „Audi A4“ nesuvaldė neblaivus 29 metų vyras. Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas vairuotojas (nustatytas 1,89 promilės girtumas), kur jam suteikta būtinoji pagalba, po to, vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių būti drausmingiems, neskubėti, atsižvelgti į meteorologines ir važiavimo sąlygas. Vairuotojai, važiuokite tik saugiu greičiu, pėstieji, į važiuojamąją kelio dalį galite įžengti tik tada, kai esate įsitikinę savo saugumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius