Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 24 /18:01

Mažeikių r. liepsnojo 30 ha miško: gyventojai įspėti neiti iš namų, bet karių pagalbos neprireikė

Ugniagesiai kovoja su pavojingais miškų gaisrais. Rokiškio rajone sudegė trys nuo žolės užsidegę pastatai. Tuo metu Mažeikių rajone ugniai apėmus iš pradžių 5, o netrukus net 30 hektarų Jonaičių miško paklotės, aplinkiniai įspėjami nekišti nosies iš namų dėl grėsmės apsinuodyti pavojingais dūmais. Svarstyta šauktis net kariuomenės pagalbos.
Karinių oro pajėgų sraigtasparnis gesina gaisrus Švedijoje
Asociatyvi iliustracija / KOP/Sauliaus Rinkevičiaus nuotr.

Papildyta 18.01 val. Trečiadienio vakarą ugniagesiams pavyko suvaldyti didelį miško gaisrą Mažeikių rajone esančiame Jonaičių miške.

„Ugnis yra suvaldyta: yra pavieniai židiniai, bet viršutinio miško gaisro nebėra“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Jonaičių miške liepsnojo 30 hektarų miško paklotės, netoli šios gaisro vietos buvo kilęs dar vienas gaisras, kur atskirais židiniais degė miško paklotė.

Gaisrą gesino 11 ugniagesių, keturios miškininkų autocisternos bei 20 žmonių, į įvykio vietą yra išvykusi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento operatyvinė grupė.

Papildyta 17.44 val. Naujausiais duomenimis, Jonaičiuose dega jau apie 30 hektarų miško paklotės, su kariuomene tariamasi dėl galimybės gaisro gesinimui pasitelkti sraigtasparnį, BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė L.Valauskienė.

Pradžia.: Trečiadienį Rokiškio rajone esančiame Beržuonių kaime sudegė trys nuo žolės užsidegę pastatai, ugnis išplito į mišką.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie tai, kad dega žolė, gautas 14.32 val.

Atvykus ugniagesiams, nuo žolės jau buvo užsiliepsnoję ir atvira liepsna degė pastatai.

Gaisras taip pat išplito į mišką, apie tai informuoti miškininkai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Gaisro vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Gaisro vietoje

Žmonėms pataria užsibarikaduoti namuose

Be to, trečiadienį miškas liepsnoja ir Mažeikių rajone.

Trečiadienį Mažeikių rajone užsiliepsnojo Tirkšlių seniūnijoje esantis Jonaičių miškas.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie gaisrą gautas apie 13 valandą, miškas atvira liepsna dega iš dviejų pusių, jį gesina šešios ugniagesių autocisternos.

Nesiartinkite prie degančio miško, nes galite apsinuodyti anglies monoksido dujomis.

Netrukus pranešta, kad dega net 5 ha miško paklotės.

Pasak L.Valauskienės, gesinimo darbus sunkina stiprus vėjas, kuris nešioja sausame miške kilusią liepsną.

Mažeikių rajono savivaldybės administracija perspėja gyventojus: jeigu esate ar gyvenate arti degančio miško, sandariai uždarykite duris ir langus, užkamšykite juos drėgnu audiniu, venkite būti lauke. Nesiartinkite prie degančio miško, nes galite apsinuodyti anglies monoksido (CO) dujomis.

Teko uždaryti vieną kelią

Vietos naujienų svetainė santarve.lt pasakoja, kad pirmiesiems ugniagesių gelbėtojų ekipažams atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, jog beveik penkių hektarų plote yra nemažai ugnies židinių. Dėl gaisro policijos pareigūnai uždarė kelią iš Tirkšlių į Užlieknę.

„Santarvės“ nuotr./Apdegęs Jonaičių miškas
„Santarvės“ nuotr./Apdegęs Jonaičių miškas

Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Audrius Tupikas „Santarvę“ informavo, kad gaisrą gesina 7 ugniagesių gelbėtojų ekipažai, atvyksta pagalba iš Akmenės ir Šiaulių, gaisravietėje dirba miškininkai, net keturias vandenvežes gaisrui gesinti atsiuntė bendrovė „Mažeikių vandenys“.

Ketvirtą valandą po pietų ugniagesiams ir jų pagalbininkams gaisro plitimą tik pavyko pristabdyti.

„Padėtį sunkina tai, kad yra didžiulis vėjas, miško paklotė sausa, tad ugnis sparčiai plinta“, – sakė A.Tupikas, pažymėjęs, kad su gaisro židiniais tikimasi susitvarkyti iki nakties.

Iš pradžių buvo nuogąstauta, kad ugnis gali pasiekti netoli esančią ūkininko sodybą, tačiau ją pavyko apsaugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius