-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys apkvaitę 18-19 metų vaikinai Širvintų rajone naktimis šimtais litrų vogdavo dyzeliną

Neatsainiai į savo pareigą ieškoti nusikaltėlių pažiūrėję Širvintų rajono komisariato patruliai Zibalų seniūnijoje sulaikė tris jaunus įtariamuosius dėl svetimo turto pagrobimo.
Dyzelinas vogtas iš šio traktoriaus
Dyzelinas vogtas iš šio traktoriaus / Širvintų r. PK nuotr.

2015 m. vasario 7 d. naktį Širvintų rajone patruliuojantys Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariato (toliau – Vilniaus aps. VPK Širvintų r. PK) Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai, gavę pranešimą, kad Širvintų rajone, Zibalų seniūnijoje iš kieme stovinčio traktoriaus vagiami degalai, nedelsiant nuvyko į įvykio vietą.

Širvintų r. PK nuotr./Vogtas dyzelinas
Širvintų r. PK nuotr./Vogtas dyzelinas

Atvykus į įvykio vietą, 59-erių metų sodybos šeimininkė paaiškino, kad naktį atsikėlusi pamatė, kaip kažkokie asmenys iš kieme stovinčio traktoriaus siurbia dyzeliną. Vagišiai, išsigandę šeimininkės, pabėgo. Nors atvykus patruliams vagišių pėdos jau buvo ataušusios, tačiau jiems pagelbėjo naktį iškritęs sniegas. Pareigūnai nedelsdami  ėmė sekti sniege paliktais batų pėdsakais, kurie pasibaigė autobusų stotelėje – ten vagišiai įsėdo į automobilį. Automobilio pėdsakai patrulius atvedė net į Ukmergės rajone esančią sodybą, kur buvo surastas automobilis, o sodyboje vienas iš vagišių bei pavogti degalai.

Sodybos šeimininkė, apžiūrėjusi kieme stovinčią techniką, pasigedo traktoriaus bake buvusių 300 litrų dyzelino. Tiek pat degalų trūko ir šalia stovinčiame kombaine. Dėl vagystės pradėjus tyrimą, tą pačią dieną į Vilniaus aps. VPK Širvintų r. PK kreipėsi dar du Zibalų seniūnijos gyventojai, pas kuriuos naktį taip pat buvo apsilankę ilgapirščiai – iš vieno pagrobė apie 100 litrų dyzelino, o iš kito – traktoriaus akumuliatorių. 

Širvintų r. PK nuotr./Ūkininko padėka pareigūnui
Širvintų r. PK nuotr./Ūkininko padėka pareigūnui

Tyrimo metu Širvintų r. PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė, kad šias vagystes įvykdė 18-metis Molėtų rajono gyventojas ir 19-etis Ukmergės rajono gyventojas. Kriminalistai išsiaiškino, kad apvogtos moters sodyboje vienas iš vagišių, tik su kitu bendru, taip pat 18-mečiu Ukmergės rajono gyventoju, apsilanko jau antrą kartą. Jie ten jau buvo apsilankę vasario 3-iosios naktį ir pagrobė 200 litrų dyzelino ir gesintuvą, o sekančią naktį pasidarbavo Ukmergės rajone esančioje medienos perdirbimo įmonėje, iš kurios pavogė du elektrinius oblius ir radiatorių. 

Sulaikius šiuos jaunuolius paaiškėjo, kad visi trys buvo vartoję narkotinių medžiagų. Trijulei pareikšti įtarimai dėl svetimo turto pagrobimo, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už narkotinių medžiagų vartojimą, rašoma Vilniaus apskrities VPK Širvintų r. komisariato atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad jaunuoliai nesiruošė apsiriboti tik šiomis vagystėmis ir rezgė planus, kaip apvogti įmonę, įsikūrusią toje pačioje Zibalų seniūnijoje, tačiau jų planus sujaukė pareigūnai.

Širvintų policijos pareigūnai apsilankė įmonėje, kurią planavo aplankyti ilgapirščiai, ir perspėjo jos savininką apie vagišių kėslus. 

Policija atkreipia visuomenės dėmesį, kad turto saugumu turėtų pasirūpinti ir patys gyventojai, nepalikti neužrakintos technikos kiemuose, pasirūpinti bent minimaliomis turto apsaugos priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius