-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tryškiuose policijos pareigūną L.Šimkų nudūręs įtariamasis – nepakaltinamas

Šiaulių apygardos prokuratūra, vadovaujanti ir atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl šių metų rugpjūčio 12 dieną Telšių rajone esančiame Tryškių miestelyje nužudyto Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno, pirmadienį gavo įtariamajam A.N. skirtos stacionarinės teismo psichiatrijos-psichologijos ekspertizės išvadas, praneša Generalinė prokuratūra.
Artūras Noreika Telšių teismo salėje
A.N. Telšių teismo salėje / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos ekspertiniame skyriuje atliktose išvadose skelbiama, kad 25-erių metų vyras nusikalstamos veikos padarymo metu bei šiuo metu negali suprasti savo veiksmų esmės, negali jų valdyti ir yra nepakaltinamas.

Dėl lėtinio psichikos sutrikimo šio asmens elgesys yra vertinamas kaip neprognozuojamas, socialiai pavojingas, todėl jam būtinas gydimas.

Atsižvelgiant į gautas išvadas, prokuroras pirmadienį kreipėsi į Telšių apylinkės teismą dėl įtariamojo A.N. perkėlimo į psichiatrijos ligoninę griežto stebėjimo sąlygomis iki tol, kol įvyks teismo posėdis dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo.

Kaip rašė 15min, būtent šį pirmadienį ir Vidaus reikalų ministerija paviešino tyrimo dėl pareigūno nužudymo aplinkybių rezultatus. Esminės išvados: patys pareigūnai nebuvo gerai pasirengę, vykdami į pavojingą iškvietimą. O tuomet, kai policininkas buvo sužalotas, jo porininkė net nesuteikė pirmosios pagalbos.

Kita vertus, generalinį policijos komisarą šiuo metu pavaduojantis Edvardas Šileris pareiškė, kad pareigūnė įvykio metu elgėsi tinkamai, o jos galimybės išgelbėti L.Šimkaus gyvybę buvo tik teorinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius