Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW 730 vairuotojas 100 kilometrų lėkė greitkeliu: kaip reagavo policija?

Šilalės rajono policijos pareigūnai aiškinasi, kas vairavo prabangų 7-osios serijos BMW automobilį, savaitgalį pasišalinusį iš avarijos ties Kryžkalniu ir sukėlusį dar galbūt ne vieną avarinę situaciją. Nuo kelių erelio nukentėjusiam vairuotojui neramu, kad pažeidėjas apskritai gali išvengti atsakomybės.
Asociatyvinė iliustracija: vadinamasis driftas senu 7-osios serijos BMW automobiliu.
Asociatyvi iliustracija: seno modelio 7-osios serijos BMW. / Kadras iš filmuotos medžiagos

Nesulaukdamas žinių iš policijos, per avariją greitkelyje nukentėjęs Vidmantas R. trečiadienio popietę kreipėsi į 15min redakciją.

Vairuotojas papasakojo, kad sekmadienį važiavo automagistrale Klaipėda–Kaunas, o ties Kryžkalniu pateko į keistą ir pavojingą incidentą.

„Važiavau pirmąja eismo juosta maždaug 110 km/val. greičiu, už manęs ramiai judėjo autobusiukas. Nei prieš mane, nei antrojoje juostoje jokio transporto nebuvo. Staiga didesniu greičiu (apie 140–150 km/val.) atlėkė tamsios spalvos 7-osios klasės BMW“, – pasakojo 15min pašnekovas.

Važiuodamas gretima juosta BMW vairuotojas susimėtė ir šonu trenkėsi į 110 km/val. važiuojantį Vidmanto automobilį.

Jo žodžiais tariant, ties posūkiu į Tauragę važiuodamas pro šalį BMW vairuotojas susimėtė ir sukėlė avariją: „Savo užpakalinėmis durelėmis trinktelėjo į mano dureles.“

Po šio kontakto BMW ėmė vinguriuoti po kelią, tačiau vairuotojui savo limuzino klasės transporto priemonę suvaldyti pavyko. Bet minčių sustoti jam nekilo.

Vidmantas bėglio nesivijo, bet įsidėmėjo markę, modelį ir dalį valstybinio numerio, todėl 15.44 val. paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112. Patruliai įforminti įvykio atvyko per maždaug 40 minučių.

„Vėliau sužinojau, kad dėl to paties automobilio į policiją paskambino ir dar viena moteris, kuri irgi pamatė pavojingą BMW vairavimą“, – minėjo vairuotojas, pabrėžęs, kad pranešėja tiksliai padiktavo pareigūnams visą bėglio valstybinį numerį.

Pagal jį pareigūnai nustatė, kad BMW registruotas Kauno gyventojo vardu. Tauragės policijos atstovai Vidmantą informavo, kad visa medžiaga perduota būtent Kauno policijai. Tačiau tuomet, kai Vidmantas kreipėsi į buvusios laikinosios sostinės pareigūnus, pastarieji pranešė, kad jokia byla jiems nėra persiųsta.

Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min sužinojo, kad tyrimą dėl sekmadieninio BMW skrydžio greitkelyje vis dėlto atlieka Šilalės rajono kelių policija.

„Pažeidimų protokolas automobilį vairavusiam asmeniui šiuo metu dar nėra surašytas“, – trečiadienį 15min informavo Tauragės VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Kęstutis Lukošius. Tuo metu nukentėjusysis Vidmantas pastebėjo, kad susiremontuoti apgadintam automobiliui trijų parų yra daugiau nei pakankamai.

Policija dažnai pagiria ir padėkoja pilietiškiems eismo dalyviams už pranešimus apie galbūt girtus vairuotojus, nes operatyviai gaunama informacija praverčia.

15min primena, kad pastaruoju metu policijos atstovai dažnai pagiria ir padėkoja pilietiškiems eismo dalyviams už pranešimus apie galbūt girtus vairuotojus, nes operatyviai gaunama informacija padeda greitai pričiupti įtariamuosius.

Viena garsesnių šįmet nuskambėjusių istorijų – kaip greitkelyje buvo gaudomas girtų buvusių kalinių ekipažas, prie vairo vartojęs alkoholį ir transliavęs šį ekstremalų pasivažinėjimą socialiniame tinkle.

Kita vertus, yra buvę ir skaudžių istorijų, kai policija dėl objektyvių priežasčių arba dėl prasto darbo organizavimo nespėdavo reaguoti į gyventojų skambučius apie pavojų, tad keliuose nepavykdavo išvengti nelaimių (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius