Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas dėl neteisėtai sumedžiotos stirnos atvedė į brakonierių sodybą Vilkaviškio rajone

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės valdybos Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą, kad du asmenys dorojo galimai neteisėtai sumedžiotą stirną, pasitelkę į pagalbą policininkus, vienoje Vilkaviškio r. sodyboje iš karto nustatė kelis pažeidimus.
Selektyviniai spąstai
Asociatyvi iliustracija / AAD archyvo nuotr.

Nuvykę į nurodytą vietą Marijampolės pareigūnai pareikalavo parodyti sumedžiotą stirną. Nors iš pradžių sodybos šeimininkas teigė nieko nežinantis, galiausiai stirnos skerdeną parodė ir prisipažino, kad stirną kilpomis pagavo su kitu asmeniu.

Tikrindami teritoriją, pareigūnai gojelyje rado tris metalines kilpas ir dar dvi tokias pačias kilpas ūkiniame pastate.

Apžiūrint sodybą, kieme ant žemės pastebėta apie 20 cm ilgio virvės dalis su pririšta plūde, kokios naudojamos žvejybos tinklams.

Pareikalavus atiduoti draudžiamus įrankius, sodybos šeimininkas parodė vieną statomąjį tinklą. Vėliau sodyboje dar rasti trys ne mėgėjų žvejybos įrankiai – du statomieji žvejybiniai tinklai iš valo ir vienas neleistino dydžio bučius.

Iš asmenų paimti visi draudžiami įrankiai ir surašyti administracinio pažeidimo protokolai už Medžioklės taisyklių pažeidimus. Šių administracinių nusižengimų bylos perduotos Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmams.

Taip pat sodybos šeimininkui surašytas administracinių nusižengimų protokolas už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą.

Atlikdami patikrinimą, pareigūnai nustatė ir tai, kad sodyboje taip pat buvo vykdoma nelegali motorinių transporto priemonių ardymo veikla. Dėl šios veiklos Kalvarijos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai pradėjo administracinį tyrimą.

Policijos pareigūnai penkiems tuo metu sodyboje buvusiems asmenims už karantino sąlygų nesilaikymą surašė administracinių nusižengimų protokolus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius