Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po naktinės audros – daug nuvirtusių medžių, sugadintų automobilių, artėja nauja stichija

Pastarąją parą ugniagesiai gelbėtojai 27 kartus visoje Lietuvoje vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusių medžių.
Vilniuje, Rūdninkų g., žaibas trenkė į medį
Vilniuje, Rūdininkų gatvėje, žaibas trenkė į medį / 15min skaitytojo nuotr.

Kauno apskrityje tokių atvejų užregistruota 11, Vilniaus apskrityje – septyni, Marijampolės apskrityje – trys, Alytaus ir Tauragės apskrityse – po du, Utenos ir Panevėžio apskrityse – po vieną, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Per stiprų lietų nuvirtę medžiai Vilniuje nukrito ant aštuonių automobilių įvairiose sostinės vietose, apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Ketvirtadienio vakarą, 19.27 val., gautas pranešimas, kad Vilniuje, Rūdninkų gatvėje, medis užvirto ant trijų automobilių ir blokuoja pravažiavimą.

Pasak ugniagesių, medis buvo pašalintas nuo automobilių „Volvo C70“ ir „VW Touran“ bei važiuojamosios kelio dalies.

Tą patį vakarą medis ant trijų automobilių nuvirto Pylimėlių gatvėje.

Panaudoję grandininį pjūklą ir hidraulinę įrangą, gelbėtojai medį pašalino nuo automobilių „Toyota Auris“, „Skoda Octavia“ ir „VW Arteon“.

Be to, Antakalnio gatvėje, namo kieme, ant automobilio nuvirto medis, išdaužė stiklus. Panaudojus grandininį pjūklą, nuvirtęs medis pašalintas nuo automobilio „Ford Edge“, atlaisvintas įvažiavimas į kiemą ir įėjimas į laiptinę.

Dar vienas panašus pranešimas gautas penktadienio paryčiais.

4.15 val. gelbėtojams buvo pranešta, kad Dariaus ir Girėno gatvėje ant automobilio nuvirto medis.

Paaiškėjo, kad medis buvo nukritęs ant automobilių „Volvo XC 90“ ir „Toyota Yaris Verso“. Jis buvo supjaustytas ir pašalintas.

Gelbėtojų pagalbos ketvirtadienį šaukėsi ir Kauno gyventojas.

22.53 val. gautas pranešimas, kad Palemono gatvėje užgeso automobilis, semia automobilį, gyventojas negali išlipti.

Atvykę gelbėtojai automobilį „VW Touran“ rado apsemtą maždaug metro gylyje.

Panaudoję gervę, ugniagesiai automobilį ištraukė iš vandens ir patraukė į šalikelę, vairuotojas buvo išlaisvintas, o teritorija aptverta „STOP“ juosta.

„Grinda“ artėja nauja audra

Vilniaus savivaldybės bendrovė „Grinda“ savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, tarp 19-20 val., kai kuriuos Vilniaus rajonus nuskalbė liūtis.

„Tuo metu važiavę automobiliu, paspirtuku, dviračiu, ėję pėsčiomis – puikiai supranta, kokios buvo oro sąlygos: Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) duomenimis, per 5 val. (vietomis) iškrito 19 mm kritulių, o tai reiškia, kad buvo pasiekta pavojingo reiškinio riba (15–49,9 mm per 12 val. ar trumpiau).

„Grindos“ nuotr./Audros padariniai Vilniuje
„Grindos“ nuotr./Audros padariniai Vilniuje

Liūtis ir škvalas plėšė medžių šakas ir lapus, vanduo plovė gruntą ir nesurinktą žolę – visos sąnašos dideliu srautu tekėjo ant gatvių važiuojamosios dalies, užkimšdamos lietaus nuotekų sistemos groteles. Dėl to kai kuriose gatvėse (Rinktinės-Žalgirio, Kubiliaus-Lakūnų) pradėjo kauptis vanduo. Reikia pažymėti, didesnių eismo trikdymų nebūta.

Audra pridarė ir daugiau bėdos – neatlaikę stipraus vėjo lūžo medžiai ar jų šakos (gavome 9 iškvietimus – Rūdninkų, Žolyno, O. Milašiaus, Gaigalų, Turniškių, Pragiedrulių Sodų 4-ojoje gatvėje, taip pat Nemenčinės plente). Medžiai supjaustyti, patraukti nuo važiuojamosios dalies ir paruošti išvežimui.

Šiuo metu „Grindos“ ekipažai tęsia (darbai vyko ir visą naktį) liūties padarinių likvidavimą – nuo važiuojamosios kelio dalies šalina išlaužytas šakas, valo užneštas lietaus surinkimo groteles, šluoja gatves nuo smėlio ir žvyro sąnašų“, – rašo „Grinda“.

„Grindos“ specialistai teigia, kad reikia skubėti sutvarkyti audros padarinius, nes vakare laukia nauja porcija stipraus lietaus ir vėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius