Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostamiesčio pareigūnai sulaikė tikrą nuodą narkomanams platinusį vyriškį

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėjais, sulaikė asmenį, kuris uostamiestyje, įtariama, platino itin pavojingą sintetinę narkotinę medžiagą. Apie tai pranešime informuoja uostamiesčio policija.
Sulaikytas vyras
Sulaikytas vyras / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Teisėsaugininkų duomenimis, lapkričio mėn. Klaipėdoje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus. Tokiems asmenims tekdavo kviesti greitosios medicinos pagalbos medikus, kurie kai kuriais atvejais dar spėdavo padėti galimai narkotinių medžiagų vartojusiems asmenims.

Deja, užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai. Narkotikų perdozavusių asmenų lavonai buvo aptikti automobilyje Statybininkų pr. ir daugiabučio laiptinėje Smiltelės g.

KPONTV pareigūnai išanalizavo ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis ir nustatė, kad uostamiestyje pardavinėjama itin pavojinga narkotinė medžiaga – karfentanilis, kurį platintojai sumaišydavo su heroino pakaitalu – metadonu. Karfentanilis – tai sintetinis opioidas, 10 000 kartų stipresnis už morfijų. Taip pat buvo nustatytas ir platintojas, kuris, įtariama, pardavinėjo tokius narkotikus.

Taksi bendrovėje vairuotoju dirbantis įtariamasis buvo sulaikytas praėjusį trečiadienį. Pas sulaikytąjį ir kratos jo bute metu aptikta kvaišalų. Įtariamasis keturis kartus teistas už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, baustas už įvairius teisės pažeidimus Airijoje. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėn.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais įteikti ir trims kvaišalus įsigijusiems asmenims. Kratų pas juos metu teisėsaugininkai aptiko karfentanilio ir metadono mišinio.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius