Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostamiestyje paskelbtas griežtas nuosprendis organizuotos nusikaltėlių grupės nariams

Organizuotos grupės nariai ne tik platino narkotines medžiagas dideliais kiekiais, bet ir rengėsi vykdyti šių medžiagų kontrabandą į Vokietiją.
Sulaikytas įtariamasis
Sulaikytas įtariamasis / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus 2017 m. vasarį teismui perduotoje baudžiamojoje byloje dėl organizuotos grupės padarytų nusikaltimų.

Sulaikoma narkotikų kurjerė pasipriešino tyrėjams, o vienas su įkalčiais sulaikytas ir suimtas įtariamasis nusižudė areštinėje.

Ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad organizuotos grupės nariai ne tik platino narkotines medžiagas dideliais kiekiais, bet ir rengėsi vykdyti šių medžiagų kontrabandą į Vokietiją.

Nusikaltimus planavo ir bendrininkų veiklą koordinavo pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę už narkotikų platinimą atliekantis anksčiau 3 kartus teistas ir Lietuvoje veikusioms nusikalstamoms grupuotėms priklausęs klaipėdietis. Jam talkino du laisvėje buvę, taip pat ne kartą teisti bendrininkai. Kaip kvaišalų kurjerę įtariamieji rengėsi panaudoti Vokietijoje gyvenusią tėvynainę.

Įtariamieji sulaikyti 2016 m. vasarą per bendrą uostamiesčio ir Kauno apskrities VPK KPONTV pareigūnų operaciją. Per kratas pas sulaikytuosius teisėsaugininkai aptiko kokainą ir heroiną, pasakojama ketvirtadienį Klaipėdos apskrities VPK atstovų paviešintame pranešime.

VIDEO: Klaipėdoje demaskuota narkotikų kontrabandininkų grupuotė

Sulaikymo metu narkotikų kurjerė pasipriešino tyrėjams, o vienas su įkalčiais sulaikytas įtariamasis nusižudė areštinėje po to, kai jam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Trys kaltinamieji 2017 metų rudenį (spalio 17 d.) išgirdo griežtą apkaltinamąjį nuosprendį. Nusikaltimų organizatoriui Vladimirui Černiavskiui skirta subendrinta 15 m. laisvės atėmimo bausmė, jo bendrininkui Audriui Kijauskui – 9 m. 2 mėn. laisvės atėmimo, o narkotikų kurjerei Aušrai Stankūnienei teks praleisti pataisos namuose 8 m. ir 6 mėn.

Beje, pastaroji pripažinta kalta ir už tai, jog sulaikymo metu pasipriešino policijos pareigūnams.

15min primena, kad V.Černiavskis anksčiau tituluotas Klaipėdoje veikusios „žardinių“ nusikalstamos grupuotės vadeiva. Pastarojoje byloje narkotikų prekybą jis organizavo, pataisos namuose atlikdamas 8 metų bausmę už ankstesnį kvaišalų platinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius