-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Dž.Žiugždienės namo remontą „Utenos melioracijos“ vadovui skirta 5 tūkst. eurų bauda

Utenos rajono savivaldybės mero neteisėtus nurodymus vykdęs akcinės bendrovės „Utenos melioracija“ generalinis direktorius Lionius Purvinis išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį. Praėjusį penktadienį Utenos apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir skyrė jam 140 MGL (5 tūkst. 272 Eur) dydžio vertės baudą. Apie tai nurodoma prokuratūros pranešime žiniasklaidai.
Džiuljetos Žiugždienės namas Gaižiūnuose (Utenos r.)
Džiuljetos Žiugždienės namas Gaižiūnuose (Utenos r.) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Panevėžio apygardos teismas konstatavo, kad 2013 metais į savo kabinetą pasikvietęs AB „Utenos melioracija“ generalinį direktorių L.Purvinį, Utenos meras Alvydas Katinas nurodė jam suremontuoti tuometei Lietuvos Respublikos ministro pirmininko sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei ir jos dukrai priklausantį namą, taip siekdamas padėti aukštas pareigas užimančiai valdininkei.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, nuo 2013 metų lapkričio iki 2014 metų kovo mėnesio pradžios bendrovė „Utenos melioracija“ savo lėšomis remontavo Dž.Žiugždienės namą, nesant jos prašymo atlikti remontą ir šio objekto nerodant bendrovės apskaitoje. Šiam remontui buvo perkama daug ir įvairių statybinių medžiagų, kurios buvo nurašomos kaip sunaudotos kituose objektuose. Kai kurios statybinės medžiagos, pavyzdžiui, šiferis, dokumentuose „pavirto“ vamzdžiais. Prie Dž.Žiugždienės namo dirbusiems statybininkams darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose buvo nurodomi kiti bendrovės objektai, kuriuose jie neva tuo metu dirbo.

Po to, kai šia istorija susidomėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, namo bendrasavininkė D.Žiugždienė suskubo parašyti atgaline data prašymą AB „Utenos melioracija“ direktoriui suremontuoti jos namą. Prašyme moteris nurodė tikrovės neatitinkančią informaciją.

Šių metų sausio 4 dieną Utenos rajono savivaldybės meras A.Katinas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo savo, kaip mero, pareigomis, siekiant nematerialios naudos.

Kartu su Utenos rajono meru teisiamųjų suole atsidūrusią D.Žiugždienę Panevėžio apygardos teismas sausio 4 dieną pripažino kalta dėl dokumento suklastojimo, už tai jai skirta 125 MGL (4 tūkst. 707 Eur) dydžio bauda. Už piktnaudžiavimą tarnyba, dėl ko didelės žalos patyrė valstybė, merui A.Katinui skirta 225 MGL dydžio (8 tūkst. 473 Eur) dydžio, bauda.

Iš šios korupcinio pobūdžio bylos kaip atskiras buvo atskirtas tyrimas dėl galimai nusikalstamų AB „Utenos melioracija“ generalinio direktoriaus L.Purvinio veiksmų. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos bei Utenos apylinkės prokuratūrų prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius