Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už milijoninę kanapių kontrabandą bendrovės direktorius ir du broliai kalės 13 metų

Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį 3 panevėžiečiams, 2016 m. organizavusiems 309 kg hašišo (kanapių dervos) ir virš 17 kg kanapių atgabenimą iš Ispanijos į Lietuvą. Už narkotinių medžiagų kontrabandos organizavimą ir disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų Valdui Kazokaičiui skirta 13 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o dviem broliams Irmantui ir Aivarui Vaištortams – po 13 metų nelaisvės.
Sulaikytas hašišas
Sulaikytas hašišas / Policijos departamento nuotr.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) ir Panevėžio apskrities VPK pareigūnai, remdamiesi LKPB atliekamo tyrimo metu surinkta informacija, 2016 m. sausio 26 d. Panevėžyje sulaikė krovininį automobilį.

Jo puspriekabėje po legaliai gabentų agurkų kroviniu pareigūnai aptiko daugiau kaip 300 kg į briketus supakuoto hašišo.

Teismas nustatė, kad labai didelio kiekio narkotinės medžiagos įvežimą iš Ispanijos į Lietuvą organizavo vienos krovinių pervežimo bendrovės direktorius Valdas Kazokaitis.

Jis sukurstė jo įmonėje dirbusį vairuotoją už piniginį atlygį neteisėtai įgyti, laikyti ir gabenti labai didelį narkotinės medžiagos – kanapių dervos – kiekį. Ispanijoje iš nenustatytų asmenų įgijęs daugiau kaip 300 kg hašišo ir jį paslėpęs po agurkų kroviniu, vairuotojas narkotines medžiagas gabeno per Prancūziją, Vokietiją, iš jos – keltu į Lietuvą, kol buvo sulaikytas Panevėžyje, prie angaro, priklausančio krovinių pervežimo bendrovės direktoriui V.Kazokaičiui.

Policijos schema/Narkotikų kontrabandos maršrutas
Policijos schema/Narkotikų kontrabandos maršrutas

Kartu su V.Kazokaičiu nuosprendį išgirdo broliai I.Vaištortas ir A.Vaištortas, jiems 13 metų laisvės atėmimo bausmės skirtos už tai, kad, veikdami organizuotoje grupėje, neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir organizavo jų kontrabandą.

Vienas iš brolių, I.Vaištortas, būdamas Lietuvoje, susitarė su Ispanijoje gyvenančiu broliu A.Vaištortu, kad pastarasis Ispanijoje įgis daugiau kaip 17 kg kanapių, organizavo jų atgabenimą į Lietuvą bei planavo jų platinimą.

Lemtingai sutapo, kad atgabenti didelį kiekį narkotinių medžiagų į Lietuvą I. Vaištortas sutarė su V.Kazokaičio įmonės vairuotoju. Sutartoje vietoje Ispanijoje iš A.Vaištorto perėmęs 17 kg kanapių, vairuotojas jas paslėpė po agurkų kroviniu kartu su 309 kg hašišo.

Pasiekęs Panevėžį, pirmiausia 17 kg kanapių vairuotojas atidavė A.Vaištortui, kuris narkotines medžiagas persidėjo į savo automobilį BMW X6. Automobiliu gabenantis 17 kg narkotinės medžiagos, I.Vaištortas buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Teismas konstatavo, kad visi kaltinamieji padarė tyčinius sunkius ir labai sunkius nusikaltimus esant idealiai nusikaltimų sutapčiai, o jų disponuoti narkotinių medžiagų kiekiai akivaizdžiai rodo, jog kaltinamųjų tikslas tikslas buvo šias narkotines medžiagas platinti ir iš to neteisėtai gauti pelno.

Daugiau nei 300 kg atgabentų narkotinių medžiagų vertė juodojoje rinkoje galėjo siekti iki 3 mln. eurų. Manoma, kad 300 kg hašišo galėjo būti skirta Rytų Europos ir Rusijos rinkoms.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, jį organizavo ir jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

V. K. įmonės vairuotojas, į Lietuvą įvežęs narkotines medžiagas, buvo sulaikytas, jam buvo pareikšti įtarimai. Jis visiškai pripažino savo kaltę, bendradarbiavo su ikiteisminio tyrimo pareigūnais, padėdamas atskleisti organizuotų grupių padarytų nusikalstamų veikų aplinkybes, todėl 2016 m. rugsėjo mėn. prokuroro nutarimu, kurį patvirtino ikiteisminio tyrimo teisėjas, buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

VIDEO: Policija atskleidė daugiau detalių apie 300 kg hašišo sulaikymo operaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius