Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nevykusį pokštą – penkiolika parų arešto

Trakų rajono apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį, kuriuo kaltinamąjį I.V. pripažino kaltu iš policijos tarnybinio automobilio pavogus greičio matavimo prietaisą.
Trakų rajono apylinkės teismas
Trakų rajono apylinkės teismas / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad I.V. 2013 m. kovo 7 d. apie 4.20 val. Elektrėnuose, iš Elektrėnų policijos komisariato tarnybinio automobilio pagrobė 18 tūkst. 29 litų vertės greičio matavimo prietaisą „Vizir“.

Teisiamojo posėdžio metu kaltinamasis paaiškino, kad į jo gyvenamąjį butą dėl keliamo triukšmo buvo atvykę policijos pareigūnai. Policijos tarnybiniame automobilyje jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Trakų rajono apylinkės teismas praneša, kad išlipdamas iš automobilio jis pastebėjo rankinę su kažkokiu prietaisu viduje ir ją pasiėmė. Ryte pas jį į namus vėl atvyko policijos pareigūnai, kuriems jis grąžino pavogtą prietaisą. Kaltinamasis savo poelgio teismui paaiškinti negalėjo – teigė, kad tai buvo nevykęs pokštas, padarytas jam būnant neblaiviu.

 Skirdamas bausmę teismas įvertino tai, kad I.V. padarė nesunkų nusikaltimą, pripažino savo kaltę ir gailėjosi, pavogtas prietaisas buvo grąžintas ir reali žala nepadaryta, taip pat tai, kad kaltinamasis yra baustas administracine tvarka, nusikalsta ne pirmą kartą, nusikaltimą padarė būdamas neblaivus.

Atsižvelgiant į visa tai, už vagystę teismas I.V. skyrė penkiolika parų arešto.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius