-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už nužudymą teismas kėdainiškiui skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę

Antradienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį Kėdainių gyventojui Daliui Slobodianikui (27 m.) – jis pripažintas kaltu nužudęs kitą asmenį, teigiama išplatintame pranešime.
Areštinė
Grotos / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo parodymus apie įvykio aplinkybes, liudytojų parodymus, apžiūrų protokoluose užfiksuotus duomenis, specialistų išvadas, kitus teisiamajame posėdyje ištirtus įrodymus, padarė išvadą, kad neginčijamai nustatyta, jog Dalius Slobodianikas 2015 m. lapkričio mėnesį, vakare, gyvenamosios sodybos Kėdainių r. namo prieangyje ir kieme, išgertuvių metu kilus tarpusavio žodiniam konfliktui su N.L., tyčia, rankomis ir kojomis ne mažiau kaip 7 kartus sudavė nukentėjusiajam į galvą bei krūtinę, dėl ko N.L. 2015 m. gruodžio pabaigoje mirė.

Byloje nustatyta, kad kaltinamasis, suduodamas smūgius nukentėjusiajam, suvokė, jog dėl suduotų smūgių gali būti padaryta žala N.L. sveikatai ar gyvybei, ir nors nenorėjo nužudyti, bet sąmoningai leido tokiems padariniams atsirasti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Smurtas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Smurtas

Spręsdamas dėl bausmės kaltinamajam teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, veikos tikslus ir motyvus, kaltinamojo asmenybę ir skyrė jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytojo motinai teismas priteisė 2956,32 Eur turtinės ir 30 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, taip pat tenkino Kauno teritorinės ligonių kasos ieškinį ir iš kaltinamojo priteisė 3727,23 Eur turtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius