Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už pasišvaistymą kirviu jaunas marijampolietis už grotų praleis septynerius metus

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis 25-erių Aurimui Ivanovui, kuris Marijampolės savivaldybėje kirviu laiptinėje užsipuolė nukentėjusįjį ir smogė į gyvybiškai pavojingą kaklo sritį, tuo pasikėsindamas į jo gyvybę. Už tokį veiksmą pataisos namuose nuteistasis praleis septynerius metus.
Antrankiai
Antrankiai/ Asociatyvi nuotr. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Kauno apygardos teismas, A.Ivanovas kaltintas tuo, kad 2015 m. gruodį Marijampolės savivaldybėje, namo laiptinėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių paskatų tyčia smogė kirviu mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajam į kaklo sritį, padarydamas jam gyvybiškai pavojingą kaklo kairės pusės kirstinę žaizdą.

Tokiu veiksmu jis pasikėsino tyčia nužudyti kitą žmogų, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, kadangi nukentėjusysis apsigynė ir atėmė iš jo kirvį.

Kaltinamasis parodė, kad įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio, todėl visko gerai neatsimena. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi. Atsakomybę sunkina tai, kad veika padaryta apsvaigus nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiojo, liudytojų, specialistų išvadas ir kitus bylose esančius duomenis, atsižvelgęs į tai, kad A.Ivanovas anksčiau teistas, baustas administracine tvarka, registruotas priklausomybės ligų įskaitoje dėl žalingo alkoholio vartojimo, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai, į tai, kad nusikaltimas nebaigtas, jis nesukėlė sunkių pasekmių bei įvertinus kaltinamojo asmenybę, jam paskirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią turės atlikti pataisos namuose.

Nors A.Ivanovas buvo dar kaltintas ir viešosios tvarkos pažeidimu, tačiau dėl šio kaltinimo jis išteisintas, konstatuojant, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nuosprendžiu taip pat išspręsti ir civiliniai ieškiniai. Kauno teritorinės ligonių kasos civilinis ieškinys dėl 160,51 eurų dydžio patirtų išlaidų nukentėjusiojo sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti patenkintas visiškai.

Be to, A.Ivanovas turės atlyginti nukentėjusiojo patirtas 200 eurų dydžio išlaidas advokato paslaugoms apmokėti bei atlyginti nukentėjusiojo patirtą 2 500 eurų dydžio neturtinę žalą

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius