Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už prekybą poveikiu nuteistas buvęs FNTT pareigūnas Vytautas Marčiulaitis

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kaltu dėl prekybos poveikiu pripažino buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūną Vytautą Marčiulaitį. Jam skirta 11 tūkst. 219 eurų bauda.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Asociatyvinė iliustracija: buvęs pareigūnas dangstėsi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vardu. / FNTT nuotr.

„Teismas rėmėsi garso įrašymo priemonėmis užfiksuotais garso įrašais. Juose užfiksuoti atviri kaltinamojo pasisakymai. Įrodymų visuma patvirtina Marčiulaičiui inkriminuotas aplinkybes. Nors teisme kaltinamasis pasisakė apie legalų veiklos pobūdį, teismas teigia, kad Marčiulaičio pažadai, priešingai, patvirtina jam inkriminuotą aplinkybę apie pažadą paveikti valstybės tarnautojus ar jiems prilygintus asmenis“, – rašoma teismo pranešime.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad kaltinamasis ne tik tarėsi, bet ir paėmė kyšio dalį, o esant duomenų apie kaltinamojo pokalbių turinį, nėra pagrindo abejoti, kad jis veikė tyčia.

Nors šios bylos duomenimis konkretūs asmenys, kuriuos paveikti žadėjo buvęs FNTT darbuotojas nenustatyti, jo veika kvalifikuojama kaip korupcinio, o ne turtinio pobūdžio nusikaltimas, antradienį pranešė teismo atstovė spaudai.

Bylos duomenimis, V.Marčiulaitis, prisistatydamas buvusiu FNTT pareigūnu, iš dviejų Gariūnų prekeivių reikalavo duoti ir susitarė priimti kyšį, žadėdamas padėti sutvarkyti problemas, susijusias su prieš įmonę atliekamu ikiteisminiu tyrimu. Iš dviejų įmonės atstovių jis 2014 metų spalį pareikalavo 20 tūkstančių litų (5 tūkst. 792 eurus), žadėdamas paveikti FNTT, prokuratūros ir teismo pareigūnus ir taip padėti išvengti galimų teisėsaugos veiksmų.

Vėlesnio susitikimo metu jis paėmė dalį kyšio – 5 000 litų (1 tūkst. 448 eurus). Vyras savo kaltės nepripažino.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius