-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už šimtą cigarečių pakelių – tūkstantinė bauda

Kiek daugiau nei šimtą cigarečių pakelių nelegaliai traukiniu vežęs vyras gavo tūkstantinę baudą – teismas taip įvertino jo vizitus į Baltarusiją.
Cigaretės traukinyje
Cigaretės traukinyje / VSAT nuotr.

Vyras buvo sulaikytas Kenos geležinkelio stotyje. Muitininkai ir pasieniečiai po jo viršutiniais drabužiais rado 118 pakelių „Gold NZ“ ir „Minsk“, kurių vertė 338,66 euro.

Vyro byla atsidūrė Vilniaus miesto apylinkės teisme . Nors jis pats teismo posėdyje nedalyvavo, tačiau raštu paaiškino, kad su padarytu pažeidimu sutinka.

Už nelegalių rūkalų gabenimą, kuomet jų vertė yra mažesnė nei penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL) dydžio suma, numatytos baudos nuo vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių iki dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių eurų su kontrabandos daiktų, taip pat gabenimo ir kitų priemonių, skirtų kontrabandos daiktams per Lietuvos sieną gabenti arba jiems slėpti, konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė į padaryto pažeidimo pobūdį, į pažeidėjo asmenybę, į tai, kad vyras baustas administracine tvarka. Pažeidėjo atsakomybę lengvinančių nenustatyta, atsakomybę sunkinanti aplinkybė, kad pakartotinai per metus padarytas tokios pačios rūšies teisės pažeidimas, už kurį asmeniui jau buvo paskirta administracinė nuobauda.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes, jam skirta 2185 eurų nuobauda, konfiskuotos ir cigaretės.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius