Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Vilniaus prostitutės nužudymą nuteistas, o dėl neįgalios merginos išžaginimo išteisintas jaunuolis kalės vos 8 metus

Vilniaus apygardos teismas bemaž pusantrų metų nagrinėjo grupės kaltinamųjų baudžiamąją bylą dėl baisių nusikaltimų sostinėje, tarp kurių – neįgalios mergaitės išžaginimas po Baltuoju tiltu ir 34 metų moters nužudymas po nesėkmingo sekso stoties rajone. Teisiamųjų suolą trynė septyni jauni kaltinamieji. Antradienio popietę septynetui paskelbtas švelnus nuosprendis.
Šioje byloje suėmimas yra taikomas keturiems kaltinamiesiems, du iš kurių (kairėje) dar yra nepilnamečiai.
Šioje byloje suėmimas buvo taikomas keturiems kaltinamiesiems, du iš kurių (kairėje) procesu metu dar nebuvo sulaukę pilnametystės. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas antradienį už stoties rajone seksualines paslaugas teikusios moters nužudymą nuteisė Aleksandą Vaskovą, kuris nusikaltimo padarymo dar buvo nepilnametis.

Dėl šios aplinkybės už tyčinę žmogžudystę A.Vaskovui skirta vos aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.  

34 metų moters lavonas rastas 2011 metų vasarą Vilniaus senamiestyje, Plačiojoje gatvėje, praėjus kelioms savaitėms po nusikaltimo.

Teismas nusprendė, kad nusikaltimas įrodytas kaltinamojo, liudytojų parodymais – jauna moteris mirė nuo suduotų smūgių.

Iš viso kartu su juo už kitus nusikaltimus teisti dar penki jaunuoliai, dauguma jų taip pat buvo nepilnamečiai.

Dar keli jaunuoliai buvo apkaltinti psichiškai neįgalios merginos išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu Vilniaus miesto centre, netoli Baltojo tilto.

Tačiau teismas dėl šio nusikaltimo visus išteisino, nes nenustatyta nei objektyvioji, nei subjektyvioji nusikaltimo pusė. Jaunuoliai manė, kad mergina tiesiog yra neblaivi, ji miegojo ant suoliuko, kaltinamieji negalėjo suvokti, kad ji serga psichikos liga. Teismas nustatė, kad ji nesipriešino ir vėliau su jaunuoliais leido laiką mieste.

Teismas jaunus vilniečius pripažino kaltais dėl vagysčių iš automobilių Naujamiesčio ir Naujininkų rajonuose, skirtos trejų-ketverių metų laisvės atėmimo bausmės.
Keturi kaltinamieji nuosprendžio laukė suimti, du buvo laisvėje.

Šiandienis trijų teisėjų kolegijos, kurią sudarė Virginija Švedienė (pranešėja), Artūras Pažarskis ir Stasys Lemežis, dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius