TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užpultas merginas naktį gynęs vilnietis: „Išsitraukė peilį – tuo momentu jam pavyko ištrūkti“

Sostinės Justiniškių rajone jaunas vyras užpuolė vėlai naktį namo pėsčiomis keliavusias dvi merginas. Paaiškėjo, kad užpuolikas turėjo peilį: juo vos nesužeistas pilietiškas praeivis, suskubęs užpultosioms į pagalbą. Gelbėtojas savo poelgio nesureikšmina, tik apgailestauja, kad įtariamojo nepavyko pričiupti: tokie asmenys laisvėje – akivaizdus pavojus visuomenei.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Praėjusią naktį Vilniuje, Justiniškių rajone, Taikos g., buvo užpultos dvi merginos, 15min pranešė viena saugumu susirūpinusi rajono gyventoja.

Socialinio tinklo bendruomenės grupėje paviešintame įspėjime minima, kad nukentėjusiosios yra jaunos, 18-kos ir 25 metų amžiaus.

„Užpuolikas su savimi turėjo peilį“, – teigė 15min pašnekovė, pabrėžusi, kad toks asmuo laisvėje yra itin pavojingas.

Apie 25 metų apie 185 cm ūgio įtariamasis vilkėjo rudą striukę, jam praskeltas antakis.

„Prašau paskelbti pranešimą saugotis Justiniškių rajone vyro, vilkėjusio ruda striuke, kuriam praskeltas antakis“, – vilnietė viliasi, kad pareigūnai pričiups įtariamąjį greičiau, nei jis vėl ką nors užpuls.

Kaip ir įprasta, tokiais atvejais pagal nurodytus požymius patruliai pamėgino surasti užpuoliką karštais pėdsakais, tačiau šiuo atveju duomenų apie sėkmingą žaibišką įtariamojo sulaikymą nėra.

Aš jį pagavau ir du kartus trenkiau. O tada jis jau išsitraukė peilį.

Tuo metu 15min sekmadienį kalbino vilnietį, tapusį šios istorijos herojumi. Maksimas neslėpė, kad gindamas merginas ir pats panaudojo jėgą, o įtariamąjį paleido tik todėl, kad jo rankoje sublizgėjo peilis.

15min interviu – akistatos su nusikaltėliu nepabūgusio vilniečio įspūdžiai iš pirmų lūpų.

„Kelintą valandą, kur tai vyko, ir kaip atsidūrėte šio įvykio epicentre?“, 15min pasiteiravo vardu prisistatyti panorusio Maksimo.

„Apie 1 valandą nakties, aikštelėje prie „Maxima“ parduotuvės Taikos gatvėje 162A. Kai jis tas mergaites užpuolė, jos pradėjo nuo jo gintis, ir aš iškart pribėgau joms padėti. Jis pabėgo, numetęs savo kuprinę. O mergaitės tuo momentu pasinaudojo ir iškvietė policiją.

Vėliau pareigūnai tą kuprinę paėmė, ją apžiūrėjo, bet nieko joje nerado. Sakė, kad ieškos paties įtariamojo,“ – papasakojo pašnekovas, išskyręs kelias atskiras naktinio kriminalo fazes.

– Ar susidarėte nuomonę, kokių tikslų galėjo turėti užpuolikas?

– Tokio kažkokio konkretaus motyvo nebuvo. Įvykio įkarštyje tik mačiau, kad vienos merginos rankinės dirželis suplyšęs – gal į tą rankinę ir kėsinosi. Man atrodo, kad jis pats nelabai suprato, ką daro, lyg buvo kažko labai apsivartojęs.

– Kaip susiklostė, kad jums dar sykį teko veltis su įtariamuoju į grumtynes?

– Kai jis pabėgo, o mergaitės jau ruošėsi eiti namo, jis vėl pasirodė, galbūt dėl savo pamestos kuprinės. Aš jį pagavau ir du kartus trenkiau. O tada jis jau išsitraukė peilį.

Padariau kūno manevrą, kad jis manęs tuo peiliu nesužeistų. Ir tuo momentu jam pavyko iš manęs ištrūkti.

Bet aš jam iš paskos pradėjau bėgti. Kaip tik ir policija atvažiavo, tada bėgome kartu su pareigūnais, bet jau tamsoje nebepagavome.

– Galėtumėte smulkiau apibūdinti įtariamąjį, jo tipažą?

– Jis jaunas, sakyčiau, maždaug 20-25 metų. Ūgis – panašus, kaip mano, tai yra 186 cm. Dar atkreipiau dėmesį, kad jis yra labai lieknas. Ir, kaip minėjau, bent naktį jis buvo neadekvatus.

– Kaip vakaras baigėsi merginoms?

– Jos labai bijojo, prašė, kad policija parvežtų namo, nors gyvena visai netoli nuo įvykio vietos – kitoje gatvės pusėje, ant kalniuko. Bet pareigūnai negalėjo nuvežti, todėl man teko jas palydėti. Man svarbu prisidėti prie jaunimo ir kitų visuomenės narių saugumo, todėl manau, kad ir informacijos apie tokius pavojus reikia kuo daugiau viešinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius