Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Šiliausko advokatas skundė suėmimo pratęsimą, neigė norą bėgti, tačiau nieko nepešė

Kauno apygardos teismas atmetė buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko gynėjo skundą dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjos 2022 metų kovo 17 dienos nutartimi įtariamajam vienam mėnesiui pratęstos kardomosios priemonės suėmimo. Advokatas siekė, kad ginamasis išeitų į laisvę.
Vilius Šiliauskas teisme.
Vilius Šiliauskas teisme. / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos teismas, kovo 25 dienos rytą vykusiame teismo posėdyje įtariamojo gynėjas prašė skundą tenkinti ir įtariamajam paskirti švelnesnes kardomąsias priemones, nes turi šeimą, nepilnamečių vaikų, todėl nebėgs ir nesislėps nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, be to, pasak advokato, įtariamasis yra neteistas ir dirbantis.

Prokuroras prašė skundą atmesti, nes apylinkės teismas pagrįstai įtariamajam pratęsė suėmimo terminą.

Priešingai nei nurodė įtariamojo gynėjas, teisėjų kolegija, išnagrinėjusi skundą ir susipažinusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo teisėja pagrįstai įtariamajam pratęsė griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – taikymą vienam mėnesiui, nes yra pagrindas manyti, jog būdamas laisvėje jis bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Skunde nurodoma, kad įtariamasis neketino bėgti, o atgalinio bilieto nebuvo įsigijęs dėl to, jog Tenerifėje perkant bilietą į Lietuvą, jis būtų kainavęs gerokai pigiau.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad toks teiginys nėra pagrįstas, o atgalinių bilietų neįsigijimas kaip tik ir parodo įtariamojo siekį bėgti (slėptis) nuo teisingumo ir ši aplinkybė, sprendžiant dėl kardomosios priemonės – suėmimo – pratęsimo, nebuvo paneigta jokiais ikiteisminio tyrimo byloje esančiai duomenimis.

Taip pat teisėjų kolegija padarė išvadą, kad šeima nėra ta aplinkybė, kuri galėtų užtikrinti įtariamojo neišvykimą. Įtariamojo šeimos narių nesieja tvirti socialiniai ryšiai Lietuvoje, dėl kurių jie negalėtų išvykti iš šalies ilgesniam laikui, o taip pat jų planavimas užsienyje apsistoti mėnesiui ar ilgiau parodo, kad tam šeima turi ryšių ir galimybių.

Nors įtariamasis yra neteistas, tačiau yra įtariamas sunkiu korupciniu nusikaltimu, susijusiu su jo vykdytomis darbinėmis pareigomis. Todėl nurodytos aplinkybės savo svarbumu negali paneigti nustatytų suėmimo pratęsimo pagrindą patvirtinančių aplinkybių.

Visos šios aplinkybės leidžia pagrįstai sutikti su apylinkės teismo išvada, kad įtariamasis ketino bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, tačiau to nesugebėjo atlikti, nes buvo ikiteisminio tyrimo pareigūnų sulaikytas.

Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius