Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagių grobis – telefono kabeliai

Baigta tirti baudžiamoji byla, kurioje įtariami du Vilniaus gyventojai. Vyrai nuolat vogė bendrovei TEO LT priklausančius kabelius, taip palikdami dalį sostinės gyventojų be interneto ir telefono ryšio.
Temos: 1 Vaikai

Nuolatinės kabelių vagystės Vilniuje, Naujosios Vilnios rajone, prasidėjo pernai vasarą. Nusikaltėliai nupjaudavo metalinių kabelių gabalus ir taip sutrikdydavo ryšio tiekimą. Kol būdavo nenutiesiamas naujas kabelis, gyventojai neturėdavo telefono, interneto ryšio. „Kartais gana ilgai užtrukdavo, kol viskas vėl būdavo sutvarkoma. Be telefono dar gali pabūti, bet jei sutriko signalizacijos veikimas? Namai lieka nesaugūs, o savininkas apie tai gali net nenutuokti“, – LŽ sakė Vilniaus miesto 4-ojo policijos komisariato viršininkas Igoris Vološinovas.

TEO LT atstovas spaudai Antanas Bubnelis LŽ aiškino, jog didžiausia problema tokiais atvejais ir būna ne patys nuostoliai, o tai, kad sutrikdomas paslaugų tiekimas. „Paslaugos užtikrinimu rūpinasi mūsų Tinklo priežiūros skyrius. Stengiamasi, kad viskas būtų sutvarkyta kuo greičiau“, – teigė jis. Pasak A.Bubnelio, pastaraisiais mėnesiais nepastebėta, kad tokio pobūdžio vagysčių būtų labai padaugėję.

Kabeliai, nutiesti tarp šulinių ir iki gyventojų namų, turi būti be jokių sujungimų, kitaip blogėja ryšys. Tad nusikaltėliams nurėžus nors ir 10 metrų, tenka keisti visą laidą, pavyzdžiui, 500 metrų. Tačiau vagiliai, pasak I.Vološinovo, sugebėdavo pagrobti ir po kelis šimtus metrų kabelio. Iš viso byloje priskaičiuota 15 nusikalstamų veikų. Tiesa, buvo vagiamas ne tik kabelis, bet ir metaliniai šulinių dangčiai.

Šiais nusikaltimais įtariami du Naujosios Vilnios gyventojai. Abu jau teisti už panašius dalykus. Vienas baustas dar tik kartą, o antras – jau net 11 kartų. Abu prisipažino vogę, sulaikomi nesipriešino, tad pareigūnai neprašė teismo leidimo juos suimti.

Byloje yra ir TEO LT pareikštas civilinis ieškinys. Bendrovė patirtą žalą, atliktus remonto darbus ir kitus nuostolius įvertino beveik 50 tūkst. litų. Nuostolių, padarytų dėl kai kurių vagysčių, sumos siekia po 9-12 tūkst. litų.

Paprastai vagiliai tempia savo grobį supirkėjams. Ir legaliems, ir nelegaliems. Tiesa, prieš tai jiems tenka nuimti plastmasinį kabelio apvalkalą, kitaip supirktuvės nepriima. Pasak pareigūnų, tai dažniausiai atliekama paprasčiausiu būdu – nudeginant apvalkalą. Neseniai patruliai pastebėjo benamius, deginančius miške kabelį, tačiau jie spėjo pasprukti.

I.Vološinovo teigimu, nustatyti vogto metalo supirkėjus sunku. „Dažnai metalą superka legaliai veikiančios bendrovės“, – paaiškino jis. Įmonės darbuotojas priimdamas metalą jo neregistruoja ir sumoka vagiliui tik menką dalį tikros grobio vertės. Vėliau tą patį metalą jis užregistruoja kokio nors savo pažįstamo ar giminaičio vardu ir pasiima pinigų skirtumą. „Visi patenkinti, o prie dokumentų neprikibsi“, – sakė I.Vološinovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius