-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vagys, sostinėje ir Vilniaus bei Trakų rajonuose apšvarinę 20 namų, laukia teismo

Dar 2013 m. lapkričio 29 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai po atlikto kruopštaus tyrimo dėl vagysčių iš gyvenamųjų namų sulaikė piliečius D.Ž. (gimusį 1988 m.) ir R.T. (gimusį 1990 m.). Jiems tuomet buvo pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės, padarytos lapkričio 20 d. iš gyvenamojo namo sostinės J.Masalskio gatvėje, taip vagystės, padarytos tą pačią jų sulaikymo dieną Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje. Sulaikymo metu įtariamieji automobiliu „Audi A3“ mėgino sprukti nuo pareigūnų, tačiau, pasitelkus uniformuotos policijos pajėgas, buvo sulaikyti. Dabar byla jau teisme.
Vogti daiktai šioje byloje tapo įkalčiais
Vogti daiktai šioje byloje tapo įkalčiais / Kadras iš filmuotos medžiagos

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti dviem vilniečiams dėl 20-ies vagysčių iš gyvenamųjų namų, padarytų 2013 m. rugsėjo-lapkričio mėnesiais sostinėje, Vilniaus ir Trakų rajonuose.

Pradėtų ikiteisminių tyrimų metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko surinkti įrodymų, kad būtent šie, ankščiau ne kartą teisti asmenys, 2013 m. rugsėjo-lapkričio mėn.  apvogė 20 gyvenamųjų namų Vilniaus ir Trakų rajonuose bei sostinėje. Pareigūnai nustatė, kad visų vagysčių metu iš namų buvo pagrobta turto, kurio bendra vertė daugiau nei puse milijono litų, be to, nusikaltimų metu nemaža dalis piliečių turto buvo sugadinta ar sunaikinta.

Vagys vogė juvelyrinius dirbinius, buitinę ir kompiuterinę techniką, pinigus, alkoholinius gėrimus. Įtariamieji, atspaudę plastikinių langų ar durų rėmus, įsibraudavo į namus dienos metu, kuomet namuose nieko nebūdavo.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir lombardai, kuriuose D.Ž. ir R.T. realizavo dalį pagrobto turto. Atlikus kratas, dalis daiktų buvo surasta ir grąžinta teisėtiems savininkams. Šiame 13 tomų tyrime nukentėję piliečiai ir draudimo bendrovės pateikė civilinius ieškinius už daugiau nei 600 000 litų. Įtariamiesiems nuo sulaikymo dienos iki šiol taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, teismo jie laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

VIDEO: Pas įtariamuosius rasti daiktai

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai šiuos asmenis buvo sulaikę ir 2008 m. rugsėjo mėn. – tuomet jie po vagystės iš namo bandė pasprukti nuo pareigūnų automobiliu su vogtais daiktais ir, Antakalnio gatvėje apgadinę keletą automobilių, buvo sulaikyti.

2013 m. ilgapirščiai D.Ž. ir R.T., išėję į laisvę, ir toliau tęsė vagystes iš gyvenamųjų namų, bet buvo sulaikyti ir izoliuoti nuo visuomenės.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, pažymima Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų antradienį paviešintame pranešime.

VIDEO: Policijos sulaikyti įtariamieji

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius