Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagystėmis ir šūviais pagarsėjusio panevėžiečio garaže rastas granatsvaidis ir šaudmenys

Panevėžio policijos pareigūnai per kratą viename iš Panevėžyje esančių daugiabučių, o vėliau ir garažų, aptiko įspūdingą ginklų arsenalą. Ieškodami vogtų daiktų pareigūnai rado nelegaliai laikomus šautuvus, šovinius ir net granatsvaidį. Ar įtariamieji rengėsi šiuos ginklus panaudoti, tiriama.
Granatsvaidis
Granatsvaidis / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Penktadienį surengtoje konferencijoje Panevėžio apskrities VPK vadovybė atskleidė, kad neteisėtai laikomi ginklai rasti sekant kitą nusikaltimą įvykdžiusių asmenų pėdomis ir atliekant kratas.

Iš pradžių pareigūnai ėmė tirti sausio viduryje įvykdytą automobilio vagystę, mat iš vieno kiemo buvo nugvelbta sena ir nenaudojama transporto priemonė. Policijos pareigūnai nedelsiant ėmėsi veiksmų ir nustatė įtariamuosius, galėjusius padaryti šią nusikalstamą veiką.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Tomas Glotovas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Tomas Glotovas

Tiriant automobilio vagystę paaiškėjo, kad įtariamieji buvo atlikę ir dar vieną vagystę. Nusikaltimo metu buvo apšvarintos vienos įmonės gamybinės patalpos ir iš jų nugvelbta nemažai darbo įrankių. Toliau tęsiant abiejų nusikaltimų tyrimą ir atliekant kratas buvo nustatyta, kad šie asmenys gali disponuoti įvairiais šaunamaisiais ginklais.

Pasak specialistų, granatsvaidis buvo neblogos kokybės, veikiantis, su visomis dalimis.

„Kai buvo gauta informacija, kad gali būti šaunamieji ginklai, šaudmenys ir kiti didelį pavojų galintys kelti įrankiai, į tyrimą įsijungė ir mūsų padalinys. Kratos ir ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo atlikti viename iš daugiabučių ir rūsyje, bendrojo naudojimo patalpose buvo aptiktas šaudmenų arsenalas. Iš principo buvo pritaikyta šaudyti pistoletais arba revolveriais.

Tęsiant tyrimą, buvo gauta informacija, kad dalis šaudmenų ir, tikėtina, šaunamieji ginklai gali būti slepiami viename iš garažų masyvų mieste. Atitinkamai išskaičiavus vietą, kur galėtų būti tas garažas, atlikti veiksmai, pasitelktas Aras, kadangi manėme, jog gali būti didelės sprogstamosios galios sprogmuo, būtent granatsvaidis.

Informacija pasitvirtino. Viename iš garažų pakankamai protingai paslėptas, sunkiai pastebimas buvo granatsvaidis. Pasak specialistų, granatsvaidis buvo neblogos kokybės, veikiantis, su visomis dalimis“, – sakė Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Tomas Glotovas.

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Granatsvaidis
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Granatsvaidis

Pareigūnų žiniomis, granatsvaidis akivaizdžių naudojimo požymių neturėjo, tačiau buvo pilnai paruoštas ir bet kuriuo metu galėjo būti panaudotas.

Įspūdingą ginklų arsenalą laikęs asmuo buvo sulaikytas. Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad jis susijęs ir su įvykiu šiemet, kai buvo peršautas Parko gatvėje esančio lošimų automato salono stiklas.

Tąkart įvykis baigėsi tik materialiniais nuostoliais, nes kulka žmonių nekliudė. Asmuo policijai buvo žinomas ir iki šiol. Praeityje panevėžietis yra įkliuvęs su narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius