-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Valstybinių miškų urėdijos padaliniuose – galimas turto grobstymas ir niokojimas

Valstybinių miškų urėdija ketvirtadienį pranešė dėl dviejų nustatytų nusikalstamų veikų – beržų vagystės iš Būdos girininkijos ir sudegusio automobilio, priklausančio tai pačiai girininkijai – kreipusis į policiją. Dar du tyrimai, dėl galimo valstybės turto grobimo, inicijuoti Šilutės ir Jonavos valstybinės įmonės regioniniuose padaliniuose.
Masiškai kertama Gudų giria
Gudų giria. Asociatyvi nuotrauka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Rugpjūčio 12-ąją apie 12 val. Kaišiadorių rajone Pašulių kaime degė Valstybinių miškų urėdijos Kaišiadorių regioninio padalinio Būdos girininkijos tarnybinis automobilis „Toyota Hilux“.

„Sprendžiant iš to, kad užsiliepsnojo ir visiškai išdegė automobilio salonas, labiausiai tikėtina padegimo versija. Dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją, kuri turi priimti sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Jame taip pat priduriama, kad Kaišiadorių regioninio padalinio miškininkams į policiją teko kreiptis ir kiek anksčiau: „Rugpjūčio pradžioje buvo gautas pranešimas dėl galimo miško grobstymo Būdos girininkijos teritorijoje. Patikrinę nurodytą vietovę, miškininkai užfiksavo 5 beržų vagystę. Visa surinkta medžiaga buvo perduota policijos tyrėjams.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Miškas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Miškas

Į teisėsaugos institucijas valstybinė įmonė praneša kreipusis ir dėl galimo valstybės turto grobimo Valstybinių miškų urėdijos Šilutės ir Jonavos regioninių padalinių teritorijose.

„Yra duomenų, kad Jonavos regioninio padalinio valdomuose miškuose nelegaliai buvo nukirsta 30 brandžių ąžuolų ir uosių – geriausiai vertinamos medienos. Tuo tarpu iš Šilutės regioninio padalinio Kintų girininkijos teritorijos galimai buvo pasisavinta daugiau nei 16 kubinių metrų brandžios pušies rąstų“, – dėsto Valstybinių miškų urėdija.

Tyrimas, kaip teigiama pranešime, tęsiamas ir Valstybinių miškų urėdijos Alytaus regioniniame padalinyje, kuriame vidinio patikrinimo metu nustatyta daug pažeidimų.

„Užfiksuoti neatitikimai leidžia įtarti tyčinius ar apgaulingus veiksmus pajamuojant medieną, nustatant kertamų medžių tūrį bei rūšį, pajamuojant nukirstą produkciją ir tvarkant medienos apskaitą“, – teigiama Valstybinių miškų urėdijos išplatintame pranešime.

Tyrimą Generalinės prokuratūros pavedimu toliau atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno padalinys.

Valstybinių miškų urėdija įregistruota sausį – ji sujungė visas 42 šalies urėdijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius