Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Varėnoje išteisintos vairuotojos J.Jankauskienės bylos persvarstyme – „mirties“ arba vilties nuosprendis

Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo ir penktadienį paskelbė verdiktą didžiulį visuomenės atgarsį sukėlusioje byloje, kurioje per avariją 10-metės dukters netekusi motina pirminiu nuosprendžiu buvo išteisinta, tačiau prokuratūra žūtbūt siekė vairuotojos Jurgitos Jankauskienės nuteisimo.

Kauno apygardos teismo vertinimu, šioje byloje anksčiau išteisinta vairuotoja Jurgita Jankauskienė iš tiesų yra nepadariusi nusikalstamos veikos. Prokuratūros kaltinimai, nors ir atkakliai deklaruoti valstybinės kaltintojos lūpomis, nepasitvirtino.

Galutinio nuosprendžio šioje byloje buvo laukiama ne tik kaip eilinio teismo pabaigos, padėsiančios procese tiesiog uždėti būtinąjį tašką. Šis teismas daug metų stebėtas kaip išskirtinė šeimos drama, tapusia išbandymu visai visuomenei. O kartu ir valstybės teisinei sistemai, kuri nebuvo lanksti atsižvelgdama į subjektyvias bylos aplinkybes, bet tuo pačiu ir nebuvo efektyvi, kad operatyviai ir objektyviai atsakytų į visus iškilusius klausimus.

O esminis klausimas iki šios balandžio 23-iosios buvo vienas: teisi prokuratūra, reikalavusi nuteisti vairuotoją J.Jankauskienę, ar Varėnos teismas, avarijoje žuvusios dukters gedinčią motiną be išlygų išteisinęs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius