Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasara Klaipėdoje: 30 tyrimų dėl narkotikų, pusė jų – dėl Karklės festivalio

Šių metų vasaros sezono metu Klaipėdos pareigūnai atliko aktyvius kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus atskleidžiant bei tiriant neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse apskrities vietovėse.

Iš viso šiemet vasaros sezono metu pareigūnai pradėjo 30 ikiteisminių tyrimų.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti Klaipėdos ir Kretingos rajonų, Palangos miesto bei Neringos policijos komisariatuose.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pareikšti 36 asmenims. Iš jų: septyni – vilniečiai, penki – uostamiesčio gyventojai; keturi – Kretingos rajono gyventojai, trys – Šilutės rajono gyventojai, po du – iš Kauno rajono ir Elektrėnų, bei po vieną – iš Vilniaus rajono, Kauno, Klaipėdos rajono, Šiaulių, Panevėžio, Panevėžio rajono, Alytaus, Palangos, Birštono, Mažeikių, Ukmergės rajono, Varėnos rajono, Druskininkų savivaldybės. Jauniausiam įtariamajam – 16 metų.

Dirbo renginiuose

Kaip ir kiekvienais metais Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai organizuoja ir aktyviai vykdo kompleksines policines priemones per pajūryje vykstančius masinius renginius. „Karklė Live Music Beach 2017“ metu uostamiesčio teisėsaugininkai aktyviai bendradarbiavo su festivalio organizatoriais ir apsaugos darbuotojais. Bendro prevencinio darbo rezultate dėl neteisėto disponavimo narkotikais pradėta 17 ikiteisminių tyrimų. Pas festivalio dalyvius aptikta kanapių ir tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

Taip pat inicijuoti ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo Kretingoje ir Palangoje. Įtarimas dėl neteisėto disponavimo metamfetaminu ir kanapėmis bei kvaišalų platinimo pareikštas 20-mečiui Kretingos gyventojui.

Pernai vasarą jis jau buvo sulaikytas pareigūnų. Tąkart už kanapių platinimą teismas skyrė jam 4 metus laisvės atėmimo, tačiau bausmės vykdymą atidėjo 2 metams. Įtariama, kad kretingiškis padarė naują nusikaltimą per jau paskirtos kriminalinės bausmės atidėjimo laikotarpį.

Augintojai liko be „derliaus“

Pareigūnai orientuoja savo tyrimus į su organizuotu nusikalstamumu susijusius asmenis, taip pat į įtariamuosius, gaminančius, auginančius bei platinančius narkotikus dideliais ir labai dideliais kiekiais.

Uostamiesčio teisėsaugininkai „nuėmė visą derlių“ Šilutės ir Kretingos rajonuose nustatytose neteisėtai augintų kanapių vietose.

Uostamiesčio teisėsaugininkai „nuėmė visą derlių“ Šilutės ir Kretingos rajonuose nustatytose neteisėtai augintų kanapių vietose. Kanapės augintos išsinuomotose sodybose, kamerose su specialiai įrengtu apšvietimu, vėdinimu bei drėkinimu.

Įtarimai dėl „narkotinių“ kanapių auginimo ir neteisėto disponavimo kvaišalais dideliais kiekiais pareikšti 50-mečiui Klaipėdos gyventojui ir leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turinčiam Moldovos Respublikos piliečiui. Beje, į nusikaltimą anksčiau teistas klaipėdietis įtraukė ir savo 27 metų amžiaus sūnų.

Teisėsaugininkai taip pat nustatė, kad prie neteisėto kanapių auginimo dideliais kiekiais prisidėjo ir Lietuvoje, Čekijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje bei Švedijoje teistas, anksčiau Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos nusikalstamos grupės narys.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius