Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininko kūną jau rado, jis galėjo būti nužudytas ne tik dėl pinigų, bet ir prabangaus„Mercedes“ (atnaujinta 15.38 val., naujos nuotraukos)

Vienas iš trijų sulaikytų įtariamųjų anksčiau yra įkliuvęs kaip narkotikų prekeivis, kiti du juodais darbeliais ligi šiol dar nebuvo išgarsėję. Tačiau pats auka tapęs Darius Vaisėta anksčiau JAV yra turėjęs bėdų dėl vogtų automobilių.
Nužudytas verslininkas Darius Vaisėta
Nužudytas verslininkas Darius Vaisėta / Policija.lt nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt trečiadenį sužinojo, kad pareigūnams jau pavyko rasti nužudytojo verslininko D.Vaisėtos palaikus.

Kaip pranešėme vakar, 40-metis bendrovės LUX PRO vadovas birželio 10-ąją dingo be žinios, o netrukus paaiškėjo, kad vilnietis tapo klastingo plano auka ir buvo nužudytas dėl turto.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vienas įtariamųjų verslininko nužudymo byloje Romanas M. trečiadienį atvestas į teismą Vilniuje.
 Romanas M. trečiadienį atvestas į teismą Vilniuje.

Kad pakliūtų į spąstus žudikams, D.Vaisėtą jo įmonėje dirbanti sekretorė išviliojo į romantišką išvyką gamtoje.

Rado apleistoje fermoje

Nužudytojo kūną pareigūnai rado apleistoje fermoje, apie 40 kilometrų nuo sostinės, Vilniaus rajono ribose, už Nemenčinės, kairėje plento pusėje. Iš kūno sužalojimų kriminalistai iškart suprato, kad verslininkas buvo nušautas. Jis rastas duobėje užverstas akmenimis ir smėliu, tapatybę dar turės patvirtinti ekspertai.

Nors žiniasklaidoje buvo pranešama apie „įspūdingas“ iš verslininko pasisavintas sumas, 15min.lt sužinojo, kad netgi turėdami kortelių PIN kodus, nusikaltėliai iš D.Vaisėtos sąskaitų Lietuvos bei Latvijos bankuose susižėrė mažiau nei 9 tūkst. litų.

Tačiau nusikaltėlių grobiu dar tapo prabangus juodos spalvos automobilis Mercedes-Benz S500, kuriuo verslininkas ir išvyko su savo sekretore.

Portalo žiniomis, dėl šio nusikaltimo pareigūnams įkliuvo 22 metų mergina, vardu Monika. Kiti du žmogžudyste įtariami asmenys – 21 metų M.A. bei 22 metų R.M.

Pastarasis vaikinas prieš dvejus metus jau buvo teisiamas, nes Klaipėdoje platindavo narkotikus.

Išprašė iš Jungtinių Valstijų

Ne visai švari ir D.Vaisėtos biografija. Internete galima aptikti oficialaus teismo dokumento anglų kalba kopiją, kuriame kalbama apie D.Vaisėtos vaidmenį 2003 metais Jungtinėse Amerikos valstijoje dalyvaujant vogtų automobilių prekybos versle.

Aukštas sostinės policijos pareigūnas trečiadienio rytą 15min.lt patvirtino, jog „tai tas pats Darius Vaisėta“.

Pašnekovas pridūrė, jog dėl šių juodų darbelių D.Vaisėta iš Amerikos „buvo išprašytas“.

Trečiadienį arba vėliausiai ketvirtadienį iki pietų prokurorai turėtų kreiptis į Vilniaus teismą dėl visų trijų įtariamųjų suėmimo.

Papildyta 15.38 val. Trečiadienio popietę vienas iš įtariamųjų trijulės buvo atvestas į Vilniaus 2-ąjį apylinkės teismą, prokuratūros atstovai teisėjo prašė leisti sulaikytąjį Romaną M. suimti ilgesniam terminui. Nuotraukas iš teismo galite pamatyti čia.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius