Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vietoje gulto Šarm aš Šeicho paplūdimyje – gultas lietuviškoje areštinėje

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą susiruošusį skristi Kauno gyventoją. Pailsėti prie Raudonosios jūros jam nepavyko, nes VSAT pareigūnai nustatė, kad kauniečio ieškojo Vokietijos pareigūnai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Penktadienį Vilniaus oro uoste pasieniečiai tikrino į Šarm aš Šeichą išvykstančių turistų dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad 30-ies Kauno gyventojui yra paskelbtas suėmimas pagal Europos arešto orderį. Jo iniaciatorė Vokietija tai padarė išvakarėse, t. y. sausio 30 d.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Atlikus dokumentų formalumus pasieniečiai sulaikytąjį perdavė Kauno policijos pareigūnams.

Iš viso praėjusiais metais pasieniečiai sulaikė 2 422 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio teisėsauga. Daugiausiai ieškomųjų sulaikyta šalies oro uostuose – 1 910.

Pagal pilietybes daugiausiai VSAT pareigūnams įkliuvo Lietuvos piliečių – 2 169. Taip pat sulaikyti 139 Ukrainos, 27 Baltarusijos, 15 Rusijos, 12 Tadžikistano, 10 Kazachstano bei dar 16-os valstybių piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius