Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vievio gyventoja policiją visada pasitinka su šypsena, o baudas moka mielu noru

Šįkart mandagioji nelegalių prekių pardavėja cigaretes slėpė malkose, o alkoholį – išvietės duobėje.
Rasti įkalčiai
Rasti įkalčiai / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Kaip Dievą myliu – neturiu“. Kiekvieną kartą tokiais žodžiais ir su gera nuotaika Elektrėnų policijos pareigūnus pasitinka visada taktiška ir mandagi Vievio sen., Pylimų k., 71 metų gyventoja, policijai žinoma kaip nelegalaus verslo neatsisakanti, dideles baudas mokanti moteris.

Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, vykdydami kovą su šešėlinės ekonomikos reiškiniais, spalio 12 d. organizavo priemonę ir vėl apsilankė minėtos senolės namuose. Ir šįkart moteris dievagojosi, jog nieko neturi, pati geranoriškai siūlė viską versti ir ieškoti.

Vis dėlto pareigūnų nuojauta neapgavo. Malkų krūvoje buvo rasti 49 cigarečių pakeliai, dalis jų – be banderolių, kita dalis – su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Visko mačiusius pareigūnus pribloškė dar viena „slėptuvė“ – lauko išvietės duobėje buvo paslėpta apie 20,3 l alkoholio, kaip įtariama spirito, supilstyto į įvairias talpas.

Moteris pareigūnus išlydėjo, tardama žodžius – „20 000 išdėstė dalimis, o dabar tai bus dar vienas galvos kaltūnas“. Ji puikiai suprato, jog paskutinės keturios administracinės baudos, siekusios 20 000 litų, ne paskutinės. Teks laukti dar vienos ir nė kiek ne mažesnės, mat, senolė apsiskaičiusi ir susipažinusi su atsakomybe už tokias veikas. Jos namuose pareigūnai rado Elektrėnų laikraščius su Elektrėnų policijos skelbtais pranešimais apie vykdomą kovą su kontrabanda bei atsakomybę už tokias veikas. Šie pranešimai apibraukti ryškia spalva.

Elektrėnų policijos komisariate pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 7 d. (dėl tabako gaminių), Pylimų k. gyventojai gresia bauda nuo penkių tūkstančių septynių šimtų devyniasdešimt dviejų iki keturiolikos tūkstančių keturių šimtų aštuoniasdešimt vieno euro su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo. Taip pat dėl alkoholio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d., moteriai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

VIDEO: Pylimų kaimo gyventojos išvietėje slėptas alkoholis, o malkose – cigaretės

Tęsdami priemonę, pareigūnai apsilankė dar vienos to paties kaimo, penkiasdešimtmetės moters, netęsiančios savo daugkartinių pažadų nutraukti neteisėtą veiklą, namuose. Nors „apsiginklavusi“ šunimis, kurie ne kartą pareigūnams kėlė keblumų vykdant pareigas, šį kartą nuslėpti savo neteisėtą veiką moteriškei nepavyko. Pareigūnai fiksavo 5 pakelių  cigarečių pardavimo faktą ir ūkiniame pastate, maišuose su pjuvenomis rado dar 65 pakelius su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Šalia pastato, metalo laužo krūvoje, pareigūnai rado apie 3 l, kaip įtariama, spirito.

Elektrėnų policijoje pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163 (2) str. 7 d.  ir 177 (2) str. 1 d. (gresia bauda nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų su naminių alkoholinių gėrimų konfiskavimu.).

Policijos komisariatas dėkoja gyventojams už aktyvią pagalbą išaiškinant pažeidimus, susijusius su nelegalaus alkoholio ir tabako gaminių apyvarta. Taip pat dėkoja vietos žiniasklaidos atstovams už bendradarbiavimą šioje srityje ir sudarytą galimybę skelbti informacijas apie kiekvieną Elektrėnų pareigūnų fiksuojamą pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius