-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiką vairavęs kirgizas pareigūnams parodė dokumentą, dėl kurio tik prisidarė problemų

Šalčininkų punkte sulaikytas, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą turėjęs kirgizas. Užsieniečiui pamoka aiški: jis galėjo būti nubaustas tik už vairavimą be teisių, o dabar dar laukia baudžiamosios bylos už suklastotą dokumentą.
Padirbtas vairuotojo pažymėjimas
Asociatyvi iliustracija: Kirgizijos vairuotojo pažymėjimas / VSAT nuotr.

Šalčininkų punkte pasieniečiai sulaikė vilkiką vairavusį kirgizą, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio vilkiko „Volvo FH“ su puspriekabe „Kogel“ dokumentus. Ant abiejų transporto priemonių buvo čekiški numeriai.

Administracinio pažeidimo byloje už transporto priemonės vairavimą neturint teisės užsieniečiui skirta 375 eurų bauda. Ir dar laukia baudžiamoji.

Vilkiką vairavo 40-metis Kirgizijos pilietis. Be kitų dokumentų, jis pasieniečiams pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumentas, įtariama, yra suklastotas.

Kirgizą pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Varėnos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Be to, pasieniečiai Kirgizijos pilietį nubaudė ir administracine tvarka. Už transporto priemonės vairavimą neturint teisės ją vairuoti užsieniečiui skirta 375 eurų bauda.

Vilkikas su puspriekabe, kurioje yra buitinės technikos krovinys, saugomi Šalčininkų punkte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius