Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilkiko priekabos lubose – 75 dėžės kontrabandinių cigarečių

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste antradienį dvigubose vilkiko priekabos lubose aptiko 75 dėžes kontrabandinį cigarečių. Jų vertė – 91 tūkst. eurų, pranešė muitinė.
Vilkiko priekabos lubose – 75 dėžės kontrabandinių cigarečių
Vilkiko priekabos lubose – 75 dėžės kontrabandinių cigarečių / LR muitinės nuotr.

Ryte į Raigardo kelio postą vilkiku „Scania“ su priekaba „Krone“ Baltarusijos pilietis D.K. atvyko dar neišaušus. Be krovinio vykęs vairuotojas muitininkus patikino nesivežantis ir jokių akcizinių prekių.

Turėję išankstinės informacijos, kad tai nėra tiesa, muitinės pareigūnai automobilį patikrino jį apžiūrėdami atidžiau.

Muitininkai kontrabandos slėptuvę aptiko vos ne iškart – užtruko tiek, kiek truko pastuksenti į labiausiai įtartinas vietas, ir neilgai trukus jau buvo atvėrę slėptuvę dvigubose tento lubose. Įvairių pavadinimų cigaretės čia buvo išklotos dviejų blokų sluoksniu.

Suskaičiuota, kad nelegaliai gabenta beveik 38 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Superslim“, „Fest“, „Fest 7“.

Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau antras didelis sulaikytas kontrabandos krovinys per pastarąją savaitę. Gruodžio 9 dieną Medininkų kelio poste buvo sulaikyta pusės milijono eurų vertės cigarečių kontrabanda, slėpta tarp oficialiai gabento durpių krovinio.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius