Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus autobuse su įkalčiais sulaikytas 20 kartų teistas kišenvagis

Vilniaus 2G maršruto autobuse su įkalčiais sučiuptas policijai žinomas kišenvagis Andrius Perevičius. Vyras dar tik mėnesį išbuvo laisvėje, tačiau jam per tą laiką jau pradėti du ikiteisminiai tyrimai.
Andrius Perevičius
Andrius Perevičius / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Antradienį, apie 14 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai, dirbdami pagal tikslinę policinę priemonę ir specializuodamiesi dėl kišenvagysčių išaiškinimo ir užkardinimo Vilniaus mieste, su įkalčiais sulaikė pareigūnams gerai žinomą, ankščiau 20 kartų teistą, kišenvagį 38-erių Andrių Perevičių, kuris važiuodamas 2G maršruto autobusu nuo „Gerosios Vilties“ stotelės iki stotelės „Savanorių prospektas“ slapčia iš moters rankinės pavogė piniginę su pinigais, bankų ir nuolaidų kortelėmis, asmens dokumentais.

A.Perevičius buvo sulaikytas su įkalčiais ir pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kišenvagystės, įtariamasis uždarytas į areštinę, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pažymėtina, kad A.Perevičius iš pataisos namų išėjo š.m. birželio pabaigoje, o per laisvėje praleistą mėnesį jam pradėti du ikiteisminiai tyrimai Vilniaus miesto komisariatuose. Didžioji dalis šio vyro teistumų – už kišenvagystes. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Vilniaus apylinkės prokuroru planuoja šį ikiteisminį tyrimą užbaigti pagreitinto proceso tvarka ir jau rytoj kreipsis į teismą su prašymu nuteisti A.Perevičių skiriant jam realią laisvės atėmimo bausmę.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų ar kitokių nusikaltimų, todėl asmenis, nukentėjusius nuo šio įtariamojo, ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatais telefonais (8 5) 271 6053, (8 5) 271 6132 arba (8 5) 271 6128.

Be to, pareigūnai atkreipia piliečių dėmesį į tai, kad važiuojant visuomeniniu transportu, lankantis turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą – stengtis pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant už prekes – nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį – demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

VIDEO: Su įkalčiais sulaikytas 20 kartų teistas kišenvagis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius