Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20 /2022 04 21

Vilniaus centre – įnirtingos įtariamųjų gaudynės: policijai teko šaudyti, yra sužeistasis

Sostinės Žvėryno rajone trečiadienio vakarą vyko netikėta policijos operacija. Prireikė ir tarnybinių ginklų, ir greitosios pagalbos. Tik ketvirtadienį paaiškėjo, kad ligoninėje gydomas vienas sužeistų pareigūnų, o vienas iš keturių įtariamųjų tebeieškomas.
Įtariamųjų gaudynės Vilniaus centre
Įvykio vietoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sujudimas Vilniaus centre prasidėjo apie 20 val.

Policija gaudė, kaip paaiškėjo, iš viso 4 įtariamus nusikaltėlius. Vienas įtariamųjų spruko visureigiu „Mercedes“ su ispaniškais registracijos numeriais.

Bent vienas jų buvo iškart sulaikytas.

Policijai teko panaudoti tarnybinius ginklus. Šūvius miesto centre girdėjo ne tik Žvėryno, bet ir aplinkinių sostinės rajonų gyventojai.

VIDEO: Įtariamųjų gaudynės Žvėryne: per sulaikymą buvo sužeistas žmogus

Bent vienas žmogus įvykio metu nukentėjo, prireikė greitosios. Neoficialiais duomenimis, sužeistasis išvežtas į ligoninę.

Tik ketvirtadienį Policijos departamentas ryžosi informuoti visuomenę, atskleisdamas tikslesnę išvakarėse sumaištį kėlusios ir dar nesibaigusios istorijos fabulą. Suvestinėje užfiksuota, kad balandžio 20 d. apie 19 val. 40 min. Vilniuje, Sietyno g., Vilniaus apskr. VPK pareigūnai vykdė asmenų, įtariamų padarius nusikalstamą veiką sulaikymą, kurio metu keturi jaunuoliai priešinosi bei grasino peiliu.

Vienas asmuo šalindamasis automobiliu „Mercedes-Benz ML350“ kliudė automobilį „Renault Fluence“ (priklausantis Vilniaus apskr. VPK) bei sužalojo Vilniaus apskr. VPK pareigūną (g. 1989 m.), kuris paguldytas į ligoninę ir pareigūną (g. 1993 m.), kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Sulaikymo metu pareigūnai panaudojo tarnybinius ginklus bei iššovė penkis šūvius į besišalinantį automobilį „Mercedes-Benz ML350“.

Tą pačią dieną apie 20 val. 15 min. Vilniuje, Sėlių g., automobilis surastas. Reaguojant į pranešimą, Vilniuje, Kęstučio–A. Mickevičiaus g., sankryžoje, tarnybinis automobilis „Opel Insignia Sports Tourer“, vairuojamas pareigūno (1992 m.), įvažiavo į sankryžą su įjungtais garso ir šviesos signalais degant raudonos spalvos šviesoforo signalui ir susidūrė su automobiliu „Volvo V70“, kurį vairavo moteris (g. 1998 m.). Per eismo įvykį žmonės nesužaloti, apgadinti automobiliai.

Įtariamieji vyras (g. 1993 m.), vyras (g. 1992 m.), vyras (g. 1998 m.) uždaryti į areštinę, o vyras (g. 1999 m.), kuris bandė pasišalinti automobiliu „BMW 530 D“ (automobilis rastas Vilniuje, Sausio 13-osios g.) ieškomas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. (dėl pasipriešinimo policijai).

Gaudynes matė daug liudininkų

Įvykio liudininkai 15min trečiadienį pranešė, kad Saltoniškių gatvėje matė dideles policijos pajėgas, atrodė, kad pareigūnai žaibiškai kažką vejasi. Buvo teigiama, kad veiksmo filmo scenų verti vaizdai prasidėjo dar už puskilometrio esančioje Sietyno gatvėje, netrukus įtariamųjų mašina lėkė priešpriešinio eismo juosta T.Narbuto gatvėje. Be to, liudininkai matė ir į įvykio vietą lekiantį greitosios pagalbos ekipažą.

Vilniaus apskrities policijos Operatyvaus valdymo poskyris 15min informavo, kad Žvėryne vyksta netikėta įtariamųjų gaudynių operacija. „Vienas asmuo jau sulaikytas, kitas dar gaudomas“, – operatyvinę situaciją po 20 val. nusakė budinti Vilniaus VPK pareigūnė. Apie dar du įtariamuosius ji neprasitarė, neminėjo ir apie kolegos policininko sužeidimą.

Kitas portalo skaitytojas netrukus pranešė, kad A.Mickevičiaus ir Kęstučio gatvių sankryžoje matė apdaužytą policijos tarnybinį automobilį. Anot šio liudininko, avarija gali būti susijusi su gaudynėmis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Įtariamųjų gaudynės Vilniaus centre
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Įtariamųjų gaudynės Vilniaus centre

15min užfiksavo, kaip policininkai Saltoniškių gatvėje, ties sankryža su Sėlių g., yra sulaikę prabangų įtariamųjų „Mercedes-Benz“ visureigį. Transporto priemonė buvo ilgai apžiūrinėjama ir po sulaikymo, kriminalistams tikriausiai reikėjo patikrinti, surinkti įkalčius. „Mercedes-Benz“ visureigis buvo apgadintas, šio automobilio kairės pusės galinė padanga buvo prakirsta arba, panašu, peršauta.

Nufilmuotas sužeistas pareigūnas

Tuo metu filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ant neštuvų užkeliamas ir į greitosios automobilį įkeliamas nukentėjęs žmogus. Kas yra šis nukentėjusysis, kol kas nepatikslinta. Iš vyriškio aprangos galima susidaryti įspūdį, kad sužeistas policijos pareigūnas.

Portalo delfi.lt skelbtomis žiniomis, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistai Sietyno g. stabdė du įtariamųjų automobilius BMW ir „Mercedes“. Vairuotojai nepakluso, pirminėmis žiniomis, vienas iš jų savo automobiliu rėžėsi į kriminalistus ir prispaudė juos prie tarnybinio automobilio. Nors ir sunkiai sužaloti pareigūnai dar sugebėjo panaudoti ginklus ir apšaudė sprunkančius nusikaltėlius. Abu sužalotieji gydomi reanimacijos skyriuje, ne visai tikslias žinias įvykio įkarštyje skelbė delfi.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/pajėgos įvykio vietoje
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/pajėgos įvykio vietoje

BMW dingo iš akiračio, bet netrukus buvo surastas prie televizijos bokšto, žmonių automobilyje nebuvo.

Policijos trečiadienį nepatvirtintais duomenimis, kriminalistų sulaikymas buvo vykdomas prieš asmenis, įtariamus turtinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius