-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 18 /17:48

Vilniaus centre per avariją sužalota mažametė – du vairuotojai kaltina vienas kitą

Sekmadienio vakarą po 17 val. Vilniaus centre įvyko avarija. Per ją nukentėjo vaikas. Abu vairuotojai įvykio aplinkybes pasakoja labai panašiai, tačiau kaltina vienas kitą.
Vilniuje susidūrė „Ford“ ir „Alfa Romeo“, nukentėjo penkiametė
Didelėje judrioje sankryžoje prie viešbučio „Holiday Inn“ susidūrė „Ford“ ir „Alfa Romeo“ automobiliai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nelaimė įvyko Konstitucijos prospekto ir Šeimyniškių bei Kalvarijų gatvių sankryžoje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai 15min.lt informavo, kad pranešimas apie avariją gautas sekmadienį 17.11 val.

Didelėje judrioje sankryžoje prie viešbučio „Holiday Inn“ susidūrė „Ford“ ir „Alfa Romeo“ automobiliai.

Jų abiejų vairuotojai kategoriškai teigė, kad važiavo degant žaliam šviesoforo signalui. „Kuris kaltas – neaišku“, – konstatavo budėtojas.

Į įvykio vietą skubiai išsiųsti policijos patrulių ir greitosios pagalbos ekipažai. Medikai puolė teikti pagalbos vienoje iš transporto priemonių važiavusiai mažametei. Pirminiais duomenimis, penkerių metų mergaitė patyrė traumų. Tikslesnė jos sveikatos būklė paaiškės po išsamesnių tyrimų Vaikų ligoninėje Santariškėse.

15min.lt fotoreporteris Irmantas Gelūnas iš įvykio vietos pranešė, kad abu vairuotojai įvykio aplinkybes pasakoja labai panašiai, tačiau kaltina vienas kitą.

Jauno „Alfa Romeo“ vairuotojo teigimu, viso labo mirksėjo žalias šviesoforas, todėl jis ryžosi  sankryžoje nestabdyti.

Automobiliu „Ford Focus“ seneliai, keliavę su anūke, važiavo Kalvarijų gatve nuo Žaliojo tilto pusės. Ties sankryža su Konstitucijos prospektu ir Šeimyniškių gatve fordui teko sustoti dėl raudono šviesoforo signalo. „Ford“ vairavęs vyriškis teigė, kad pajudėjo tik tada, kai sulaukė žalios šviesos.

Tačiau vos tik fordas įvažiavo į važiuojamųjų dalių susikirtimą, į kairį šoną jį taranavo nuo Konstitucijos prospekto pusės atlėkęs ir tolyn tiesiai Šeimyniškių gatve planavęs važiuoti „Alfa Romeo“ automobilis.

Šiuo automobiliu keliavo du vaikinai. „Alfa Romeo“ vairuotojas neslėpė, kad sankryžą kirto jau paskutiniu momentu. Tačiau, jo teigimu, tuo metu nei raudonas, nei geltonas signalas jam nebuvo užsidegęs. Esą viso labo mirksėjo žalia, todėl jis ryžosi nestabdyti.

Tikimasi, kad tikslias  eismo įvykio aplinkybes padės nustatyti sankryžoje sumontuotos vaizdo kameros įrašas ir avarijos liudininkų parodymai. Dėl avarijos, kurios metu nukentėjo žmogus, sekmadienio vakarą Vilniaus apskrities kelių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius